Illes i costa

Un record inesborrable a Astúries

Un viatge a Astúries em mostrà com un simple hotel et pot marcar per sempre
By , on 28 de agost de 2010

Puerto de Vega

Són poques les vegades que, anys després de fer un viatge, recordes perfectament els detalls del mateix. Quines esglésies vas visitar, el color de les parets de l’hotel en el que et vas allotjar o el que vas dinar el segon dia d’aventura. Aquests tipus de detalls els borra el pas del temps.

Hi ha vegades però, que un viatge o alguna part d’ell ens xoca, ens sorprèn tant que ens queda marcat a la retina per sempre. Fins fa uns anys solia fer un viatge amb els meus pares cada estiu; aprofitàvem les vacances per conèixer tots els racons d’Espanya, d’est a oest. Amb el temps són molts els poblets i ciutats que he visitat i molts els hotels en els que m’he allotjat. Hi va haver un lloc però, que sempre recordaré: a Puerto de Vega (Astúries) hi ha un hotel a pocs metres de la costa, rodejat de prats verds i natura. L’hotel Pleamar és, sens dubte, el meu record més perenne de tots els viatges que he fet. Recordo cada porta, cada finestra, el bany de la meva habitació, de quin color eren les mantes del llit.

Tot, ho recordo tot, sobretot el meravellós esmorzar casolà que la propietària de l’hotel ens preparà. Tartes, iogurts, natilles…no una gran quantitat, però si de qualitat, tot fet a casa. L’hotel té nou habitacions, a diferència dels altres allotjaments però, aquestes no estan numerades sinó que cada una té nom de peix: des de La Golondra fins La Dorada, passant per La Cabrilla, totes decorades de forma diferent però guardant en comú l’aire mariner. I és precisament aquest aire el que impregna tot l’hotel, des que entres per la porta i et donen les claus a la recepció, fins que et despertes pel matí, després d’haver passat una plàcida nit a l’espaiós llit i obres la finestra, descobrint el millor paisatge de mar que et puguis imaginar.

Totes les habitacions estan equipades amb la darrera tecnologia, com Wifi o DVD, però a més, hi ha tres habitacions especials que incorporen al bany un spa, així podràs gaudir de plaers com el jacuzzi o les sals de bany. Si ets capaç de sortir d’aquest paradisíac allotjament i visites el poblet en el que està situat, Puerto la Vega, descobriràs tot l’encant d’una vila marinera, on la pesca és l’activitat econòmica principal.

Ja ho veus, aquest és el meu record inesborrable. Un record que estic segura que reviure sempre a la memòria i que em permetrà respirar l’aire salat del mar cada cop que em vingui de gust. Només he de tancar els ulls i traslladar-me a l’habitació La Lubina, en el precís moment en que vaig obrir les finestres.

Foto: Nacho y Adriana a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un record inesborrable a Astúries”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio