Illes i costa

Viu la revetlla de Sant Joan a Mallorca

Fogueres màgiques i llegendes al bell mig del Mediterrani
By , on 30 de abril de 2010

Foguera de Sant Joan

Si, ja ho sabem. Encara queda més de mes i mig per Sant Joan. Però, com sabem, les grans celebracions és millor preparar-les amb antelació, perquè sinó se’ns passa el temps i hem de decidir el dia abans. El resultat és típic: acabem en una festa plena de gent esquivant petards i intentant moure’ns en una llauna de sardines, jurant que no tornarem a repetir. O, en el millor dels casos, fem un any més revetlla a la platja o a casa d’algú, la qual cosa està bé però acaba cansant.

És per això que us avisem amb temps perquè munteu un Sant Joan diferent. La Revetlla de Sant Joan de Mallorca conserva molt de l’encant que en d’altres indrets peninsulars, com la capital catalana, s’ha perdut amb els anys. I és que a Barcelona a dia d’avui les fogueres escassegen, tal i com passa a d’altres localitats. No és pas el que succeeix en aquesta illa on a les 12 en punt de la nit, l’hora màgica, tothom se suma al ritual de depuració mitjançant el foc. La tradició diu que cal llençar a la foguera alguna cosa vella o un paper on haguem escrit tot allò que ens agradaria canviar. Mentre es crema entre les flames, hem de donar tres salts seguits. Ningú sap si gràcies a aquest ritual màgic les nostres vides poden millorar i els nostres somnis fer-se realitat, però la il·lusió i l’ambient de festa són més que suficients com per mantenir l’optimisme.


A més, l’illa amaga una altra llegenda que fa referència a la màgia d’aquesta nit. S’explica que hi apareix l’herba des uis (herba dels ulls), una planta que guareix la ceguesa. Durant tot l’any adopta formes molt diverses i costa de localitzar, però per Sant Joan brilla amb una llum intensa i és possible distingir-la. Segons diuen, cal treure’n el suc per aplicar-lo com a ungüent i una manera de fer-ho és caminant-hi per sobre.

La màgia de Sant Joan a Mallorca, com veiem, és multiplica considerablement. A tot plegat hi hem de sumar l’encant d’una illa, on el mar ens envolta i les platges bordejen cada racó. Quilòmetres i quilòmetres d’arena on tombar-nos abans i després de donar-nos un bany en aigües cristal·lines, el millor que es pot fer en ple solstici d’estiu.

Si hi ha un lloc al món perfecte per pasar una revetlla, segur que és una illa mediterrania. I, si a més n’hem d’escollir l’illa perfecta, segur que aquesta és Mallorca o qualsevol de les seves companyes balears. Viu una de les festes més importants de l’any d’una manera única i sigues l’enveja dels qui es quedin a casa.

Foto: Nit de Sant Joan per Jaume Meneses a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viu la revetlla de Sant Joan a Mallorca”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio