Imatges del món

75 anys de ‘Golden Gate’

L’emblemàtic pont de San Francisco està d’aniversari
By , on 27 de maig de 2012

Si ens parlen de San Francisco, la primera imatge que ens ve al cap és un fantàstic, enorme i majestuós pont vermell, el ‘Golden Gate’. Una construcció que avui fa 75 anys i segueix tan robusta com sempre, tot i patir una sèrie de reparacions, com qualsevol a la seva edat, no?

El pont amb la característica boira

El ‘Golden Gate’ s’eleva sobre les aigües de la badia de San Francisco i es presenta com tota una proesa de l’enginyeria. Té una longitud de 2700 metres, amb rampes incloses i en el moment de la construcció va costar 35 milions de dòlars. L’enginyer precursor del projecta va ser Joseph Strauss, que més endavant comptà amb la col•laboració de dues persones més. El pont és el culpable de la unió de la ciutat amb el comtat de Mari, a Califòria, i l’única sortida nord que té. Segurament per això, 40 milions de vehicles travessen el pont cada any.

El seu color vermell, que en realitat és denomina ‘Taronja internacional’ és una de les característiques més destacables, com les dues impressionants torres que el sostenen, de 227 metres d’altura. El dia de la seva inauguració, el 27 de maig de 1937, el cap d’enginyers del projecte, Daniel Mohn, va presentar el ‘Golden Gate’ com “el pont que durarà per sempre”. Tot i així, aquesta promesa no està exempta de treball i reconstruccions, doncs el pont es troba en una situació en la que les fortes ràfegues de vent, la boira i la falla de San Francisco estan sempre presents.

Per això, avui dia hi ha tot un equip d’enginyers treballant per garantir que la construcció continuï oberta, el que és sinònim de suportar ràfegues de fins a 160 quilòmetres per hora, terratrèmols de gran magnitud i la gran quantitat de vehicles que passen per ell.

Dins el programa de celebració no està previst que el pont es tanqui al tràfic de cotxes, com va passar en el 50 aniversari. L’únic espectacle que es farà sobre el pont serà el dels focs artificials, a partir de les nou de la nit, esperem que no hi hagi la característica boira que moltes vegades s’assenta sobre el pont i es pugui gaudir des de la badia de San Francisco. La resta d’esdeveniments es portarà a terme a Crissy Field.

És una de les estructures més cinematogràfiques de la història, i tot i que en moltes de les pel•lícules l’han destrossat i derruït (X-Men, La Roca, Superman…), sembla que al pont encara li queden molts anys de vida.

Imatge | sousa919

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “75 anys de ‘Golden Gate’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio