Imatges del món, Països

El Castell de Bran en Transilvania

By , on 25 de octubre de 2007
Castell de Bran

Avui viatjarem a Transilvania, terra que combina la realitat i la ficció per a donar vida al mite de Dràcula. Prop de Braşov, es troba el Castell de Bran, inspiració perquè Bram Stoker dissenyi l’habitatge del comte vampir.

La fortalesa va ser encarregada pels cavallers teutònics en 1212, quan es van traslladar des de Palestina fins al Regne d’Hongria, i reconstruïda en 1378. El cert és que la llegenda de Dràcula es fa present al voltant de Vlad Draculea, l’Empalador, governant famós per les seves sanguinàries tècniques de tortura.

La realitat és que mai va poder comprovar-se si Vlad l’Empalador va residir en el Castell de Bran o no. La majoria de les versions indiquen que només va passar dos dies allà, a la masmorra, quan la regió era dominada pels otomans.

En l’actualitat, l’edificació es troba oberta al turisme i és una important font d’ingressos per a Romania. Situat en Bran-Rucar, una antiga carretera entre Transilvania i Valachia, és propietat del multimillonari Roman Abramovich, després que aquest l’hi comprés a l’archiduc Dominic d’Hagsburg.

A més de la seva meravellosa arquitectura gòtica, els viatgers poden gaudir d’elements medievals, escultures i diferents objectes artístics que alberga el museu que funciona en el seu interior. Boscos, rius i valls són el context perfecte per a l’edifici.

Com si la inquietant presència de Drácula no fos suficient, un altre mite ronda pels seus passadissos. Hi ha qui asseguren que els nens seduïts per la melodia del flautista d’Hamelín van ser traslladats fins a la regió, i introduïts en el Castell de Bran a través de grutes subterrànies.

Si després de visitar la fortalesa encara ens queda temps (i valor), val la pena recórrer la muntanya Postavaru i el Parc Nacional Retezat, altres atractius de Transilvania.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Castell de Bran en Transilvania”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio