curiositats, Imatges del món

Els edificis més estranys del món

Els més curiosos i divertits d'entre una selecció de cinquanta
By , on 10 de març de 2010

No, no hem trucat la fotografia

Fa un parell d’anys va aparèixer en diversos blocs americans (impossible saber quin va ser el primer) un article sobre els 50 edificis més peculiars del món. De fet, algunes ciutats espanyoles van tenir la sort de sortir en el ranking. Entre elles, Barcelona, tot i que amb el handicap que alguna ànima il·luminada va decidir batejar un dels edificis d’accés al Parc Güell com “Mind House”, la qual cosa ha fet proliferar articles a internet en castellà amb la bonica traducció “Casa Mente”. Escriviu-ho a Google i us sorprendreu.

Més enllà d’aquest detall, la recopilació està prou bé. Per això avui us en volem fer cinc cèntims, tot triant els edificis que més ens han cridat l’atenció. Hem volgut seleccionar els més divertits, aquells que més enllà de la seva originalitat desperten un somriure en qui els veu. I per això començarem el nostre viatge per Polonia, concretament per Sopot, una localitat costanera al nord del país. Allà trobem Krzywy Domek (The Crooked House), una construcció del 2003, deforme, raríssima, que produeix sensacions contradictòries al més pur estil d’una il·lusió òptica. I ara que coneixem el guanyador, continuarem el nostre ranking punt per punt.


2- Forest Spiral. Aquesta construcció es troba a Darmstadt, molt a prop de Frankfurt. Dissenyada per un cèlebre arquitecte i pintor austríac, es tracta d’un edifici residencial amb 105 apartaments, garatge, bars i cafeteries i fins i tot un llac privat.

3- Wonderworks. L’original d’aquest centre d’oci es troba a l’estat de Tenesse, als Estats Units. Tot i així, hi ha una versió més a l’abast dels viatgers a Orlando, Florida. La gràcia és que està cap per baix, tan per dins com per fora.

4- Dancing Building. Al bell mig de la capital txeca (és a dir, a Praga) trobem aquest edifici que sembla extret d’un còmic i que enguany celebra el seu quinzè aniversari. Inspirat en Ginger Rogers i Fred Astaire, va ser una petició de l’ajuntament a l’arquitecte Frank Gehry. Volien alguna cosa que contrastés amb les construccions medievals del voltant, una idea que no agradava gaire als txecs. Avui en dia, però, ells mateixos el consideren un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

5- Manchester Civil Justice Centre. Situat, com el seu nom indica, a Manchester, aquest edifici va costar 160 milions de lliures i va ser construït entre el 2003 i el 2007. Sembla una calaixera amb diversos calaixos oberts.

6- Casa de Pedra. Es troba a Fafe, Portugal, relativament a prop de Braga i Oporto i no gaire lluny de la frontera amb Galícia. Esculpida i construïda aprofitant dues gegantines pedres naturales, és una d’aquelles joies rurals d’origen confús.

7- The Hole House. A Texas, els Estats Units, trobem aquesta curiosa casera amb un forat al mig feta amb tal domini de la perspectiva que sembla haver quedat congelada mentre patia els efectes d’un poltergeist.

8- El Temple Lotus. En realitat, el seu nom és Bahá’í House of Worship i es troba a la urbe de Delhi, a la Índia. Es tracta d’un centre espiritual de la religió bahaísta. La forma d’aquest edifici és similar a la de la mítica flor de loto.

9- House Attack, d’Erwin Wurm. L’escultor austríac és molt donat a aquest tipus d’obres peculiars, per això va decidir col·locar temporalment una casa voladora estampada sobre el museu d’art modern de Viena.

10- Wooden Gangster House. L’últim lloc del nostre ranking l’ocupa un edifici rus ubicat a l’oblast d’Arkhangelsk, en una d’aquelles regions on les pretensions turístiques comencen a barrejar-se amb les d’aventurer intrèpid. El nom en anglès ven molt, però no deixa de ser una descripció literal. És una monumental casa de fusta construïda per un gàngster, el senyor Nikolai Sutyagin, que durant anys va somiar des de la presó en fer-se un habitatge com el que ara s’alça en aquest poblet.

A més d’aquestes deu, podriem anomenar-ne moltes més, però deixarem que aquesta part de la investigació la feu vosaltres mateixos. Si voleu, podeu començar visitant la recopilació en anglès, “50 Strange Buildings of the World”. Per cert, tal i com veureu, la Torre Galatea (més coneguda com el Museu Dalí de Figueres -Girona-) i el Museu Guggenheim de Bilbao també es troben en el recull general. Tot un honor!

Foto: The Crooked House of Sopot, Poland per AbhijeetRane a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els edificis més estranys del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio