Imatges del món

Expedicions a l’Antàrtida, un viatge al cor del gel

Tot el continent és un parc natural, per això les mesures de precaució són enormes
By , on 6 de maig de 2011

Imatges de postal a l'abast de les mans

Et ve de gust un viatge diferent i original? Vols fer un regal per no oblidar? T’agrada viure noves experiències? Doncs l’Antàrtida t’espera. Diverses empreses organitzen expedicions d’entre 5 i 20 dies per gaudir del cercle polar en la seva màxima expressió. A bord d’un vaixell i amb l’única companyia dels altres viatgers i els tripulants de l’embarcació podràs ensumar els icebergs i descobrir els secrets més amagats del continent de gel.

Una d’aquestes companyies organitzadores és Agama Taller de Viatges, amb Francesc Nolla al capdavant. Una agència de viatges amb la que podràs descobrir les destinacions més exòtiques de tot el món, entre les que es troba, evidentment, l’Antàrtida. Però abans d’embarcar-te en una aventura per no oblidar, has de conèixer les condicions especials per viatjar al pol sud: les activitats a l’Antàrtida es regeixen pel Tractat Antàrtic de 1959 i acords associats, coneguts de manera col•lectiva com el Sistema del Tractat Antàrtic. Aquest Tractat va establir que l’Antàrtida és una zona destinada a la pau i a la ciència. El 1991, les Parts Consultives del Tractat Antàrtic van adoptar el Protocol al Tractat Antàrtic sobre la Protecció del Medi Ambient, que transforma l’Antàrtida amb una reserva natural.

El Protocol estableix diversos principis ambientals, procediments i obligacions per garantir la protecció àmplia del medi ambient antàrtic i dels seus ecosistemes. El Protocol Ambiental té com a finalitat assegurar que les activitats que es duen a terme al continent, ja siguin turístiques o de qualsevol altra índole no tinguin impactes adversos sobre el medi ambient antàrtic, o sobre els seus valors científic i estètic. Així, veiem que es tracta d’un context únic i especial que hem de cuidar; per això, si decidim viatjar a l’Antàrtida hem de tenir molt clar quins són els nostres deures, ja que dels privilegis en podrem gaudir plenament.

A les expedicions disponibles amb Agama, un exemple d’entre moltes, es viatja a bord dels vaixells Professor Multanovski i Professor Molxanov, uns moderns i confortables vaixells de recerca de l’Institut Hidrogràfic de Sant Petersburg de 71,6 metres d’eslora amb capacitat per 54 persones. Si t’interessa el viatge i vols rebre més informació estàs de sort i és que viatges Agama té seu a Barcelona; al carrer Pau Claris, 147, 3r 1ª, trobaràs tot allò que necessites saber i al seu portal web podràs gaudir de totes les fotografies, experiències i històries d’antics viatges. Això si, es tracta d’un tipus de viatge no apte per qualsevol butxaca i és que el seu preu ronda al voltant dels 10.000 euros.

Foto: Javier Canale a ArteyFotografia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Expedicions a l’Antàrtida, un viatge al cor del gel”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio