Imatges del món

L’illa de Pasqua, la més aïllada del món

El tros de terra poblat més pròxim es troba a més de 2.000 quilòmetres
By , on 27 de setembre de 2011

Si necessites un dies de descans i relaxació, si ja no pots més amb la rutina i la feina i estàs a punt de dir prou, el teu destí és l’illa més aïllada del món, el teu destí és Rapa Nui o el que és el mateix, l’illa de Pasqua. Es troba a la Polinèsia, a 3.525 quilòmetres de Xile per l’oest i 2.075 de l’illa de Pitcarni per l’est; aquesta última és precisament, el tros de terra poblat més pròxim a Rapa Nui.

Detall d'un moai amb "pukao"

Al llarg dels anys l’illa ha anat rebent diferents noms. Rapa Nui és el seu nom actual en polinesi, però també és coneguda com a “Te Pito o te Heuna”, que significa “el melic del món” i “mata ki te Rangi” que ve a dir “ulls que miren al cel”. El primer dels noms ens és una mostra del caràcter heliocèntric i aïllat que tenien els seus habitants, a causa de l’enorme distància que hi havia entre ells i la terra poblada més pròxima. De fet i a causa de la dificultat per trobar l’illa no va ser fins el 1722 que el neerlandès Jakob Roggeveen la va col·locar al mapa; altres abans hi havia estat, però cap va voler o ser capaç de situar-la.


L’illa de Pasqua, d’origen volcànic, és famosa a nivell internacional per les escultures de pedra que bordegen la seva costa, els moais. En total n’hi ha uns 600 i estan esculpits amb la cendra que expulsaren els seus. Els arqueòlegs estimen que els moais van ser esculpits entre el 1600 i 1730 i que la majoria es van fer a partir de la pedra del volcà Ranu Raraku. Són estàtues monolítiques, és a dir, estan construïdes a partir d’una única pedra, fet que augmenta encara més el seu valor. Alguns d’aquest moais portem una espècie de barret sobre el cap, un barret vermell anomenat “pukao”.

L’únic poble que existeix a l’illa és el de Hanga Roa i en ell hi viu el 90% de la població. Precisament allà o als seus voltants es troben els hotels i cabanyes que acullen als turistes i és que en els últims anys el turisme s’ha convertit en el motor de l’economia autòctona. L’hotel Hotumatua, el Tiare Pacific, el Gomero o el Chez Joseph són algunes de les possible eleccions. Si enlloc d’hotel preferiu cabanya, com si d’un apartament a la platja es tractés, teniu les cabanyes Kaituhoe o les Mana Ora, entre d’altres.

Ja ho saps, agafa les maletes i descobreix la màgia que amaga l’illa més aïllada del món. Aïlla’t en ella!

Foto: Viajar 24h.com a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’illa de Pasqua, la més aïllada del món”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio