Imatges del món

La ciutat vermella més espectacular

L’Alhambra de Granada va ser candidata ser una de les 7 meravelles del món
By , on 6 de desembre de 2011

Sabia que seria un moment especial; m’havien parlat del seu encant, de la seva bellesa i de la seva grandiositat però ni amb les bones referència que d’ella havia rebut podia fer-me una idea del que sentiria en creuar per primer cop les portes dels Jardins del Generalife i endinsar-me dins la ciutat vermella i és que la magnitud de la construcció em va estrènyer el cor quan vaig creuar el llindar de l’Alhambra de Granada.

El Pati de Comares és un dels emblemes de l'Alhambra

Sabut per tots és que l’aigua era i és l’element més important pels àrabs. La seva obsessió per la purificació i la netedat atorguen a les seves construccions una característica comuna i meravellosa, que omple de vida els seus palaus i de verdors els seus jardins i és que per totes les estances dels seus edificis corre l’aigua sense obstacles ni embassaments; translúcida i viva brolla de les fonts i forma rius entre els passadissos, els arbres i les flors.

El Generalife és una zona enjardinada separada del resta de construccions de l’Alhambra. La seva situació, la converteix en el lloc ideal pel descans i l’aïllament, per la lectura i l’escriptura. Rodejat de camps i horts, el Generalife destaca per ser el jardí més elevat de tots els que té la ciutat vermella i per tant el privilegiat en quan a vistes. La verdor inunda cada una de les zones d’aquesta hisenda, però són dues les zones d’ella que per mi guarden més història; la primera és el Jardí de la Síquia, una imatge que se us quedarà gravada a la retina en mil•lèsimes de segon i la segona el Patí del Xiprer de la Sultana, escenari d’imaginàries escenes amoroses relatades als escrits de Ginés Pérez de Hita.

La quantitat d’edificis, torres i murades que conformen l’Alhambra és molt nombrós i totes, creieu-me, s’han de visitar almenys un cop a la vida. A més de la zona del Generalife i d’entre tot el que vaig veure, jo em quedo amb el Palau Nassarita, el cor de la ciutat vermella. Allà hi trobem la zona íntima i la zona administrativa de l’Alhambra. Les habitacions reials i les sales de reunions donen pas unes a les altres i s’entrecreuen d’una forma màgica, quasi mística. El Patí de Comares (també anomenat ‘Patio de los Arrayanes’) és juntament amb el Pati dels Lleons, la zona exterior més coneguda pels visitants de l’Alhrambra. Tot i així, us he de dir que en el meu cas em quedo sens dubte amb el primer pati, el de Comares, segurament perquè el segon estava en obres i no vaig poder veure ni la pota d’un lleó. Pel que fa a la zona interior, em quedo amb el Saló dels Ambaixadors, una majestuosa sala des de la que el Sultà rebia als visitants i mostrava tota la seva opulència.

De cor us dic que si no heu visitat mai l’Alhambra programeu ja un viatge i ho feu. Per dret propi va ser una de les candidates a engrossir el llistat de meravelles del món i després de veure-la puc dir que va ser una gran injustícia.

Imatge | Lukas Hadrava

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La ciutat vermella més espectacular”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio