curiositats, Imatges del món, Museus

La Cova de Zugarrumurdi, emplaçament de bruixes i màgia

Allà es practicaven aquelarres i reunions paganes fa 400 anys
By , on 22 de desembre de 2010

Una cova que uneix màgia, bruixeria i història

Situeu-vos en una època en la que la llibertat no era una opció. Una època en la que curar una malaltia gràcies a herbes medicinals era considerat bruixeria. Una època en la que sortir-te del camí preestablert podia significar la mort. És només situant-nos en el context i en la pell dels seus protagonistes que podem fer-nos una idea del que, fa 400 anys, succeïa a la Cova de Zugarrumurdi, també conegudes com les Coves de les Bruixes.

A la província de Navarra, superant la vall de Baztan i quasi tocant França trobem un petit poblet amb una gran història al seu darrera; es tracta de Zugarrumurdi, una regió que en el cens de l’INE del 2009 només comptava amb 218 habitants, però que amaga tota una sèrie d’esdeveniments i misteris entre les seves fronteres. És allà mateix on trobem la Cova de Zugarrumurdi, una zona de 400 metres on fa centenars d’anys es reunien els veïns de la zona per realitzar aquelarres i reunions paganes. De fet, és allà mateix on la Santa Inquisició començà la seva crema. Segons explica el mite, María Ximilegui era una dona que, tot i que al principi participà dels aquellarres, es va penedir de les seves accions i va delatar a les autoritats del que cada nit succeïa a la Cova. Segons la llegenda va ser a partir d’aquesta confessió quan començà la major caça de bruixes d’Espanya. El 1610 es va dur a terme a Logroño un Acte de fe en el que només del poble de Zugarrumurdi es va acusar a 40 dones de bruixeria. La Inquisició va condemnar finalment a dotze d’elles a morir a la foguera.


A dia d’avui, passat el perill que en aquella època representava trepitjar el sól de la Cova de Zugarrumurdi, els viatgers poden visitar l’emplaçament; de la mateixa forma que poden descobrir més detalls i esdeveniments de la història visitant el Museu de les Bruixes, situat al mateix poble. L’entrada al Museu val 4 euros pels adults, 2 pels nens de 6 a 12 anys i és gratuïta pels més petits de la família. L’entrada a les coves val 3’5 euros pels adults i 2 pels nens de 6 a 12 anys, tot i que si has visitat anteriorment el Museu et faran un descompte.

En aquest any que deixem enrere s’ha celebrat el 400è aniversari dels Actes de fe de Logroño. Visita la Cova de Zugarrumurdi i deixa’t embruixar per la història que amaguen les seves parets.

Foto: Dorron a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Cova de Zugarrumurdi, emplaçament de bruixes i màgia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio