Imatges del món

Parc Natural de Doñana, una biodiversitat única a Europa

El Linx Ibèric i l’Àguila Imperial, espècies protegides, descansen rere les seves fronteres
By , on 30 de setembre de 2011

Si viatges a Andalusia hi ha un racó a la dreta del riu Guadalquivir que no et pots perdre. És un parc que comparteixen les províncies de Huelva, Sevilla i Cadis, és un parc natural de més de 50.000 hectàrees, és el Parc Nacional de Doñana. Des del 1994, Patrimoni de la Humanitat (UNESCO) per la seva diversitat d’espècies i biòtops, una biodiversitat única a Europa. Per tant, és obligació d’aquesta humanitat a la que tants li agraden els patrimonis cuidar i estimar el parc.

Imatge dels maresmes de Doñana

Doñana es caracteritza per la seva diversitat d’ecosistemes i és que compta tant amb maresmes, molt importants per ser lloc de pas, cria i hivernació de moltes aus europees i africanes; com amb dunes mòbils, corrals – mosaics de vegetació i platges. Entre la seva fauna hi trobem espècies protegides com l’Àguila Imperial o el Linx Ibèric. De la mateixa forma, la flora del parc és molt diversa i espectacular i és que més de 900 espècies de plantes vasculars i falgueres viuen entre les seves fronteres. Al parc hi creixen espècies vegetals molt estranyes, així com espècies endèmiques, prova d’això són la Vulpia fontquerana i la escrofulariácea Linaria tursica, ambdues incloses al Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades. Per tal d’evitar que espècies que podrien fer malbé les protegides es colin a Doñana es duen a terme labors periòdiques d’eliminació d’espècies exòtiques com són els eucaliptus, les mimoses o l’arbre de la seda.

Cada ecosistema posseeix una fauna pròpia i diferenciada i en el cas de Doñana hi trobem unes 20 espècies de peixos d’aigua dolça, 11 d’anfibis, 21 de rèptils, 37 de mamífers no marins i 360 d’aus. D’aquestes últimes 127 es reprodueixen habitualment al Parc Nacional de Doñana.
La conservació de l’Àguila Imperial i el Linx Ibèric, per tractar-se d’espècies protegides es du a terme d’una forma molt més acurada. Així, per exemple i en el cas de l’Àguila Imperial, les actuacions principals són l’assegurament dels nius abans de la reproducció i la seva vigilància durant la mateixa o la restricció de les visites durant l’època de cria. Pel que fa al Linx Ibèric, hi ha un especial maneig i cura del seu hàbitat i en la recuperació de les poblacions de conills, la seva presa reina.

La gestió del parc està des de l’1 de juliol de 2006 sota la direcció de la Comunitat Autònoma d’Andalusia, per això, és ella qui ha de velar perquè les normes es compleixin i es tingui cura d’un parc tan especial com és Doñana.

Foto: montuno a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Parc Natural de Doñana, una biodiversitat única a Europa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio