curiositats, Imatges del món

Parc Temàtic Espanya al Japó

Un país convertit en font d'inspiració per l'oci a l'altra banda de món
By , on 21 de juliol de 2010

Folklore de colors vius

Nosaltres no ens podem pas queixar, doncs Port Aventura converteix en estereotips habitants dels cinc continents. Sigui com sigui, no deixa de ser curiós que els japonesos hagin estat capaços de portar la seva fascinació  per Espanya fins el punt de fer-ne un parc temàtic. El resultat és un poti poti d’elements culturals i de símbols barrejats que, per nosaltres, és més aviat estrambòtic. A les cavalcades nocturnes d’estil Disney les carrosses tenen forma de folklòriques, la Cibeles és una colorida princesa o i el Quixot i Dulcinea són entranyables ninots tan carismàtics com la Minnie i el Mickey Mouse.

“A Espanya la gent es saluda l’una a l’altra amb somriures, balla junta per qualsevol motiu, celebra les festes amb entusiasme i gaudeix fins que oblida les penes”, diuen a la versió en anglès de la pàgina web del parc. “I després estan com estan”, hi afegiria jo, però de moment la muntanya russa estrella del parc segueix anomenant-se Pirineus i no Crisi. Tot arribarà, potser. De totes maneres, que ens imaginin cantant i ballant tot el dia com si això fos el país dels Teletubbies no deixa de tenir certa gràcia.

¿Què hi podem trobar al Parc Espanya? Doncs muntanyes russes d’aigua com l’Splash Montserrat, atraccions familiars com el Vol Màgic del Quixot, carrousels amb nom d’arquitecte modernista (Gaudí) i, al bell mig de tot plegat, Alícia en el País de les Meravelles. Que, com tots sabem, era una noia molt espanyola y alumne d’un tal Luís Carrol. Si tenim gana, podem gaudir d’uns polvorons a la tenda homònima o berenar pastissets més japonesos que espanyols a l’establiment Merienda. I si volem descansar, podem deixar-nos caure pel Museu Castillo de Xavier i contemplar una rèplica de les pintures de la Cova d’Altamira. Per cert, i per descomptat, també hi ha una muntanya russa inspirada en les ‘corridas de toros’, al més pur estil Space Mountain de Disneyland Paris. No apta per a detractors i defensors dels drets dels animals.

Gran Montserrat o Splash Montserrat. Tu decideixes

Pels curiosos que tinguin planejat viatjar al Japó i deixar-s’hi caure, informem que el Parc Espanya (o Shima Spain Village) es troba a dues hores i tres quarts en tren d’Osaka, a gairebé tres hores de Kyoto i a dues hores i quart de Nagoya. També s’hi pot arribar amb el mateix transport des de l’Aeroport Central del Japó o amb autobús des de l’Aeroport de Kansai. Resumint, i pel que sembla, potser no és el lloc més accessible del país. Però és tan i tan curiós que val la pena visitar-lo.

I és que descobrir com els japonesos, ja de per si gent amb fama de peculiars, perceben la nostra cultura des de l’altra banda de món és quelcom que només passa un cop a la vida. Potser això ens hauria de fer pensar que tan excèntrics com nosaltres els veiem a ells, ens veuen ells a nosaltres.

Fotos: Extretes de la web original del parc.

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Parc Temàtic Espanya al Japó”

1

Es molt curiosa la imatge nostra que volen vendre dient aquest tipus de coses. Em pregunto com els definiriem aqui en el cas contrari, segur que els hi dedicariem gran part de la descripció del parc a series d’anime com si no hi hagues res mes jejejeje

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio