Imatges del món

Zermatt, una de les millors estacions d’esquí de Suïssa

Ideal per esquiadors intermedis i experts però limitada pels principiants
By , on 19 de gener de 2012

Diuen que un dels millors llocs del món per esquiar són els Alps suïssos i que dins aquests Zermatt és una de les estacions més mítiques. Un petit poble de muntanya rodejat d’un paratge impressionant amb més de 30 pics que superen els 4000 metres d’altitud no és una cosa que es vegi tots els dies i si a més li sumem una estació d’esquí amb un gran domini i uns desnivells d’infart, el resultat és evident. Zermatt és el destí ideal pels amants de l’esquí.

Que et semblaria llevar-te al matí amb aquestes vistes?

L’estació està composada per tres dominis que si bé estan a una altitud semblant tenen punts d’accés diferent. El primer d’ells és Sunegga, al que es pot arribar a través d’un funicular subterrani situat al costat de l’estació de tren; a Sunegga hi trobarem pistes de tots els nivells. Des d’aquest domini podem accedir al segon per la zona de Gant o fer-ho des del poble de Zermatt gràcies a un tren cremallera. Quan arribem a Gornergrat, el segon domini, trobarem pistes de nivell mitjà i alt situades a uns 3000 metres d’altitud. El tercer i últim domini és el més complicat a nivell d’accés i d’esquí; per arribar-hi hem d’anar a un extrem del poble de Zermatt i agafar un telefèric que ens portarà a les pistes; amés, a la part superior del domini hi trobarem un glaciar en el que es pot esquiar tot l’any.

No cal dir que les condicions de la neu durant tota l’època d’esquí és fantàstica ja que les pistes estan situades més enllà dels 2000 metres; d’aquesta forma s’estalvien els problemes que hem tingut en els darrers anys a Catalunya, França i fins i tot Andorra, a causa de les altes temperatures i les escasses nevades. Això sí, per aconseguir aquesta neu privilegiada hauràs de pagar un forfait molt més car que el que pagues aquí; la qualitat es paga!

S’ha de dir que tot i la increïble bellesa d’aquestes pistes, Zermatt no és una estació massa recomanable pels principiants en tot això de l’esquí. El nombre de pistes fàcils és molt reduït i les seves escoles d’esquí no gosen de bona fama. Però si, en canvi, ets un esquiador de nivell mitjà o alt gaudiràs com un nen petit de tots els dominis esquiables. Hi ha una gran quantitat de pistes entre les que escollir i totes són molt llargues, amb molt desnivell.

Pel que fa als amants del free-style, Zermatt té més de 3 halfpipe diferents entre els que escollir; a més, tots estan molt ben cuidats i algun que altre compta amb el seu propi telesquí.

Necessites més excuses?

Imatge | Jeff Pang

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Zermatt, una de les millors estacions d’esquí de Suïssa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio