Museus

El museu d’ABBA a Estocolm

Un museu que celebra l'èxit d'aquest grup de música mític dels anys 70.
By , on 19 de juny de 2013

Sovint estem acostumats a veure museus sobre artistes famosos o corrents pictòrics o artístics importants en la història de l’art, però és ben cert que, avui dia, es fa un museu de qualsevol cosa. A Estocolm, ja fa un mes que s’han obert les portes del Museu ABBA, dedicat al grup de música mític dels anys 70. És un recinte que celebra la trajectòria musical d’aquest grup, que ha tingut tant èxit a nivell internacional fins avui dia, quan encara es recorden les seves cançons. Amb més de 378 milions de CD’s venuts arreu del món, la seva música va suposar un canvi radical a l’estil pop. És per això que el museu suposa un lloc de visita obligatòria pels fans d’Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid.

Molts aficionats d’ABBA no poden esperar per anar a Estocolm a conèixer les curiositats que al Museu hi ha. Es pot fer una ruta amb audio-guia, amb les gravacions de les quals han sigut realitzades pels membres del grup. Björn Ulvaeus, abans de la inauguració, va explicar la seva sorpresa en veure un museu seu abans de la seva mort. Però s?ha de reconèixer que el seu grup va ser tant trencador que mereix que hi hagi un lloc on s’expliqui la seva història, amb curiositats i detalls desconeguts per tot tipus de públic.

En cinc plantes, es podran escoltar de nou totes les seves cançons. Però no només això, sinó que s’anirà coneixent el procés artístic que hi va haver darrere de cada peça. Es podrà descobrir els inicis de la història d’ABBA explicat per part dels seus protagonistes amb material gràfic suficient com per poder-ho veure molt clar. És així, doncs, que es pot veure el procés d?escriure cançons i, inclús, gravar-les a l’estudi Polar. Es podrà recordar, per exemple, com el grup va guanyar el Festival d’Eurovision a l’any 1974 gràcies a la seva cançó ‘Waterloo’. De fet, aquest any, en celebrar-se de nou el Festival a Suècia, es va fer un petit homenatge cantant la cançó ‘The Winner Takes It All’.
Al museu s’hi poden trobar, a més a més, els discos d’or per la venda de tants i tants CD’s. També hi ha pràcticament tots els vestuaris que feien servir per les actuacions, tant en concerts com videoclips. Així com detalls sobre el procés de creació del musical de Broadway ‘Mamma Mia’, adaptat al cinema a l’any 2008, de gran èxit internacional. L’únic inconvenient és el preu, que l?entrada per adults costa 23? i pels nens 6′. Però és una bona manera de recordar i descobrir ABBA com mai fins ara.

Foto de Jude Adamson a Flickr

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “El museu d’ABBA a Estocolm”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio