Museus

El Museu Picasso, un oasi al cor de Barcelona

Conté les primeres obres de l’artista i la sèrie de ‘Las Meninas’
By , on 19 de novembre de 2011

Amagat al carrer Moncada, entre els números 15 i 23 es troba un tresor de la ciutat de Barcelona. Un punt d’encontre en el que intel•lectuals, turistes, joves, vells, homes i dones es passegen fascinats per les meravelles que pengen de les seves parets. Obert al públic des del 1963, al costat de la Via Laietana, trobem el Museu Picasso, el centre de referència per conèixer els anys de formació del geni.

El Museu es troba situat a un lloc d'ensomni

Amb una col•lecció permanent de quasi 4.000 obres i una variada programació per les exposicions temporals el museu de Pablo Ruiz Picasso ens mostra el vincle del seu protagonista amb l’altra protagonista, la ciutat de Barcelona. De fet, la mostra més significativa d’aquesta unió és el propi museu, que va ser construït per voluntat expressa del mateix artista. Això si, el projecte mai hagués arribat a bon port sense l’ajuda de l’amic de Picasso, Jaume Sabartés.

Al Museu Picasso podem trobar l’obra que l’artista va crear durant la seva joventut; de la mateixa forma, la sèrie completa de ‘Las Meninas’ es troba penjada a les seves parets i permet al visitant gaudir del talent, quasi innat, de Picasso. Durant la seva vida el museu ha sofert successives ampliacions i actualment està començant una nova etapa de desplegament i obertura. De fet, l’obertura és un dels punts més importants de la institució, que pretén fomentar l’esperit crític i la participació del visitant. Així, ens trobem davant un museu atípic que no només vol ser contemplat sinó que vol interactuar amb el visitant, que vol oferir diferents perspectives de l’entorn de Picasso i provocar la reacció.

En aquest sentit, disposen d’un programa educatiu que vol apropar als infants i als joves la figura de Picasso a la vegada que permetre’ls gaudir de les obres d’art i desenvolupar en pensament crític.

Per poder visitar aquest meravellós museu l’horari d’apertura és de 10 a 20 hores. Tot i així, els dilluns festius sí que ho està i l’any que ve, 2012, seran el 9 d’abril, el 28 de maig i el 24 de setembre. La institució també està tancada l’1 de gener, l’1 de maig, el 24 de juny i el 25 i 26 de setembre. El preu de l’entrada combinada, que dóna accés al museu i l’exposició temporal costa 10 euros i la que només et permet accedir a l’exposició temporal en costa 6 euros.

L’has visitat alguna vegada? Et va agradar?

Imatge | Simon31

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Museu Picasso, un oasi al cor de Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio