Museus

Inauguració del Hemp Museum Gallery a Barcelona

Un museu que pretén mostrar el passat, present i futur del cannabis
By , on 7 de maig de 2012

Ja fa uns dies que la prohibició en els Coffee Shops d’Amsterdam és efectiva, per això, a partir d’ara, els turistes que vulguin acostar-se a substàncies il•legals als seus països només els hi queda visitar museus com el Hash Marihuana & Hemp Museum Gallery de la capital dels Països Baixos. Massa lluny per poder veure’l? No us preocupeu! També n’hi ha un a Barcelona, de fet, són les dues úniques ciutats on aquest museu té seu.

Descobreix la història d'aquesta planta

Es tracta d’una exposició permanent en la que es mostra el passat, present i futur de la planta de cànnabis i el seu potencial per una gran quantitat de finalitats: indústria, nutrició, medicina o oci. A la col•lecció del museu podrem veure objectes poc comuns relacionats amb tots els àmbits de la cultura del cànnabis. El fundador del museu, l’empresari i filantrop Ben Dronkers, porta 40 anys reunint peces d’interès per tot el món i després d’oferir-los únicament a Amsterdam, ara també els acosta al públic barceloní. El propietari ha expressat en alguna ocasió: “A través del museu volíem informar a la gent d’allò que el haixix, la marihuana i el cànem poden fer. No només el paper del cànnabis als Coffeshops d’Amsterdam, sinó el seu paper com un recurs essencial i renovable i un fenomen mundial, cultural i natural”.

El Hemp Museum Gallery de Barcelona està al Palau Mornau (c/ Ample, 35), una casa construïda pels Santcliment al segle XVI. La família va ser la propietària del palau fins el segle XVIII, quan Josep Francesc Mornau, comissari honorari de la Guerra dels Reals Exèrcits va comprar la finca. A començaments del segle XX la va adquirir Joan Nadal, un home que encarregà la remodelació de la finca a l’arquitecte modernista Manuel Joaquim Raspall i Mayol.
Va ser l’any 2002 quan Dronkers descobrí el Palau Mornau, un palau en estat deplorable. Així, encarregà a un grup d’arquitectes, constructors i artistes la seva reconstrucció i no ha estat fins aquest 2012 que l’han tingut enllestit.

El Hemp Museum Gallery està obert tots els dies de 10 a 23 hores ininterrompudament, excepte el 31 de desembre, que està obert de 10 a 17:30 i l’1 de gener, que obre de 13 a 23 hores. El preu és de 9 euros per persona, tot i que existeixen ofertes especials com les de grup, 7 euros. L’entrada pels menors de 13 anys acompanyats d’un adult és gratuïta.

Imatge | LanceronoK

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Inauguració del Hemp Museum Gallery a Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio