Museus

Museus de Basilea, un ventall de possibilitats

Còmic, art contemporani, jaciment romà... què vols veure?
By , on 25 de gener de 2012

Si hem demaneu un motiu, únic motiu, per fer les maletes, agafar un avió i plantar-te a Basilea te’l donaré: el seu ampli ventall de museus. Basilea és la ciutat suïssa situada a la frontera amb França i Alemanya, és la tercera ciutat més poblada del país i la segona àrea urbana més gran de Suïssa.

A més dels museus l'Ajuntament de Basilea, Rathaus, és molt recomanable

Tot i que el punt fort dels museus de Basilea són les arts plàstiques, a la ciutat podem trobar un ventall amplíssim d’exposicions, tant temporals com permanents. Moltes d’elles tenen obre d’importància internacional, pel que cada any reben més d’un milió de visites. A Basilea podem trobar tant col•leccions privades com públiques, doncs des de molts anys enrere existeix la tradició de potenciar ambos àmbits de foment de la cultura. Entre els museus més destacats de la ciutat, tot i que ni de prop els únics, trobem els següents.

Augusta Raurica és el jaciment arqueològic a l’aire lliure més important de Suïssa, un emplaçament en el que encara avui els seus visitants poden gaudir de les petjades del passat que conserven la història de la cultura romana. En contraposició a aquest art antic tenim la ‘Kunsthalle’, una sala d’exposicions inaugurada el 1872 que es dedica des de la seva creació a la promoció de l’art contemporani. L’edifici en l’alberga va ser restaurat l’any 2004 sota la supervisió dels arquitectes Miller & Maranta i des d’aquesta data també acull el Museu Suís d’Arquitectura.

El Museu d’Art Antic de Basilea i la Col•lecció Ludwig està dedicat exclusivament a l’art de l’Antiguitat, entre el IV mil•lenni s-C. I el segle VII d.C. Es tracta d’un museu més nou que els anteriors, ja que va ser fundat el 1961, i té com a peces principals una col•lecció de ceràmica i escultures gregues i una secció de l’Antic Egipte. El Museu de Cases de Nines de la ciutat de Basilea és el més gran i important dins el seu àmbit de tota Europa. Compta amb una mostra de més de 6000 peces, entre nines, cases de nines i ossets de peluix. Si t’agrada aquest tipus d’art i no has vist mai una exposició professional d’aquest àmbit, no te la pots perdre!

Com veiem, són molts els sectors que els museus de Basilea recullen, aquí només us en fem un petit tast, per això recollim museus d’àmbits molt variats. L’últim del que parlarem serà el Museu de la Caricatura i el dibuix animat que, com el seu nom indica, està dedicat als dibuixos animats, parodies, còmics i caricatures. La col•lecció està formada per unes 3000 obres de més de 700 artistes d’aquest segle i del passat. L’edifici que acull el museu va ser remodelat pels arquitectes suïssos Herzog & de Meuron.

Encara dubtes de si fer les maletes?

Imatge | Jean-Marie Hullot

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Museus de Basilea, un ventall de possibilitats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio