Museus

Resolt el misteriós cas de l’escultura del Museu de Manchester

La vibració dels visitants del museu i la base convexa de l'escultura feien que es girés sola.
By , on 22 de novembre de 2013

El Museu de Manchester es troba en aquesta ciutat britànica i és un dels més importants del Regne Unit. A l’Oxford Road, no només hi ha una part dedicada a l’exposició pública, sinó que també s’encarrega de finançar moltes investigacions arqueològiques. Allà s’hi poden trobar moltes exposicions, de ciències de la terra, d’animals (ja sigui amb escultures o de debò al Vivarium) i moltes peces de gran valor arqueològic. Hi ha objectes utilitzats pels primers humans que van habitar el planeta, així com mòmies i amulets egipcis per despertar la curiositat de tothom. De fet, l’exposició egípcia és de les més importants i famoses del museu.

A una de les sales de l’exposició egípcia s’hi troba l’escultura de Neb-Senu, que ha generat gran misteri i curiositat dels visitants, provocant una major afluència de visites. És una ofrena al Déu Osiris de més de 25 centímetres, construïda aproximadament l’any 1.800 abans de Crist. Els treballadors de la sala es van trobar que cada dia l’escultura es girava 180º. Van col·locar càmeres per filmar-ho i es van adonar que, efectivament, cada dia l’escultura girava sola d’una forma inexplicable. A mesura que passaven les hores del dia, l’escultura es donava la volta i a la nit es trobava completament del revés.

Sembla ser que el programa televisiu Mystery Map de la cadena ITV per fi ha resolt el cas i tot té una explicació científica. Comptant amb la col·laboració de més de 24 experts acústics, es va analitzar si podia ser resultat de la vibració que provocaven els visitants del museu. Col·locant sensors per registrar les vibracions de les vitrines, es va poder veure que a partir de les 18 hores es produïa un major nivell, que es relacionava amb un major moviment de personal dins la sala, ja sigui visitants com treballadors.

L’escultura Neb-Senu té una base convexa, que implica que es pugui desplaçar més fàcilment per l’espai que no pas les escultures que tenen una base plana i és més sensible a les vibracions. Al costat del museu, a més a més, hi ha una carretera molt transitada per autocars i cotxes, que també poden implicar en les vibracions que arriben a l’escultura. Així doncs, s’ha acabat el misteri tant mediàtic. Durant l’estiu van aparèixer moltes teories, com que era Michael Jackson qui movia l’escultura. Però tot i que ja hi ha una explicació racional al cas, és recomanable veure amb els propis ulls com es desplaça i la resta de peces de gran valor que es troben al museu.

Foto de SpindlierHades a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Resolt el misteriós cas de l’escultura del Museu de Manchester”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio