Països

Els 5 països més oblidats pels turistes

Destinacions fora de les rutes més populars
By , on 22 de juny de 2016

viena

França, Estats Units i Xina dominen la llista dels països més populars entre els viatgers d’arreu del món, amb més de 50 milions de visitants internacionals anuals cadascun. Alguns dels grans atractius d’aquests països són dels més populars del món com la Torre Eiffel, l’Estàtua de la Llibertat i la Gran Muralla. Però aquests monuments tan populars eclipsen altres destinacions que també haurien d’estar a les llistes dels viatgers.

Des d’una nació africana amb arquitectura medieval a una illa mediterrània que recull la historia de les civilitzacions que van navegar per aquest mar, els lectors del portal Quora.com van opinar per sobre alguns dels llocs oblidats pels turistes que són dignes d’una visita. No es tracta d’una llista exhaustiva (la llista troba a faltar, per exemple, espectaculars destinacions a Amèrica Llatina); però és una interessant selecció que pot inspirar a viatgers en diferents latituds.

Àustria

Aquest país d’Europa central i més especialment Viena, la seva capital, són sovint ignorats en favor dels seus veïns més populars com Praga en la República Txeca o Munich en el sud d’Alemanya. El que molts turistes han oblidat és que Àustria, fins fa 100 anys, va ser una gran capital imperial d’Europa, equiparable Londres, París o Roma; i que després la fortuna política de l’Imperi Austrohongarès es va esvair.

La majoria de tot el que a la gent que busca una gran ciutat que hagi estat el centre del món durant un temps, no hi trobarà res a faltar a Àustria. Això significa que increïbles museus i galeries d’art i palaus impressionants com Schonbrunn són accessibles a través de la xarxa del metro de Viena, segura i neta. Les ciutats per esquiar són també algunes dels millors al món, va agregar Estes, especialment Innsbruck, una ciutat de muntanya que s’ha convertit en el referent de les principals destinacions d’esquí dels Estats Units per la seva qualitat i els seus serveis.

Moçambic

Encara que molts dels països africans podrien estar en aquesta llista, aquesta nació del sud-est per destaca per la seva diversitat i potencial turístic. Els viatgers que han conegut Moçambic en destaquen les seves impressionants platges de sorra blanca banyades per càlides aigües de l’Oceà Índic. Un paratge on hi ha illes en les costes que competeixen amb el que les Maldives poden oferir i que están en gran part deshabitades.

Els visitants poden gaudir de molts aspectes del paisatge: un safari a la vall del riu Limpopo, el surf i el submarinisme a l’escull de la costa de Tofo, o nedar amb taurons balena i mantes prop de l’arxipèlag de Bazaruto. La història del país es pot apreciar en l’arquitectura colonial de Moçambic o en ciutats comercials medievals, com Sofala, freqüentada per comerciants swahilis, àrabs i perses durant centenars d’anys.

Bhutan

Situat entre veïns més coneguts -Xina, l’Índia i Nepal- Bhutan és un petit país al que ben val la pena visitar. Situat en el costat oriental de la serralada de l’Himàlaia, el país és “pacífic” i ple de vistes panoràmiques, com les de Gangkhar Puensum, la muntanya més alta del món sense escalar. Com a curiositat, Bhutan és conegut per ser un dels més feliços del món i en tindre l’índex FNB (Felicitat Nacional Bruta), basada en el desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient, la preservació cultural i el bon govern.

Tot i això, per arribar a visitar Bhutan cal superar uns requisits turístics estrictes com a part d’una política de turisme de “alt valor, baix impacte”, i els visitants han de tenir una visa i reservar la seva estada a través d’un turoperador oficial de Bhutan. També es requereix un impost turístic diari de 65 dòlars americans, que està dirigit a finançar l’educació, la salut i la infraestructura del país. Però tot això paga la pena per conèixer un dels indrets més infravalorats pels turistes tradicionals.

Malta

L’illa mediterrània de Malta és càlida, barata i accessible, per la qual cosa constitueix una alternativa perfecta a veïns més visitats, com Itàlia i Grècia. Els residents parlen anglès, així com italià i maltès, per la qual cosa les opcions per comunicar-se són molt variades si no es domina la llengua de Shakespeare. Podríem dir que Malta es una barreja de moltes identitats culturals veïnes més populars, amb un fort regust a Grècia pels seus paisatges i a Itàlia per la seva gastronomia.

Els espanyols també ens sentirem una mica com a casa, doncs hi ha una cultura de menjar i beure fora gràcies al bon temps que fa durant la majoria de l’any. Tot i això, Malta també té part de Malta i els residents locals recomanen ordenar el pastizzi, un pastís salat tradicional, en general ple de ricota i acompanyat de cervesa local. Més enllà d’activitats culinàries, els temples megalítics de la illa -construïts entre 5000 i 7000 a. de C.- són famosos per la seva bellesa arquitectònica i l’habilitat amb que van ser edificats, donats els limitats recursos disponibles al moment.

Canadà

Mentre que Estats Units atreu als turistes per les seves icòniques ciutats i parcs nacionals famosos, els encants del seu veí del nord sovint es passen per alt. Ciutats com Vancouver ofereixen neu i surf (el mateix dia!); Toronto destaca per ser una una de les ciutats de major creixement a Amèrica del Nord, i Quebec, un dels millors exemples de l’arquitectura europea fora d’Europa. I el centre cultural de Canadà, Mont-real, rivalitza amb algunes de les millors ciutats del món segons defensen els seus turistes incondicionals.

Més enllà de les seves ciutats vibrants, el vast paisatge de Canadà ofereix moltes oportunitats per explorar, i els seus parcs nacionals solen ser menys concorreguts que els de el seu veí del sud. En el Algonquin Park del centre de Ontario, els visitants escolten sovint els udols de llops, mentre que bullir llagostes és una activitat favorita als parcs nacionals costaners de Gros Morne i Terra Nova, a Terranova.

Imatge: viena vía Shutterstock

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 5 països més oblidats pels turistes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio