Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.

Sigui abans o després de provar cada un d’aquest plats brasilers, el que no podeu deixar de prendre és la caipirinya. Una beguda que ha deixat de ser només brasilera per convertir-se en internacional. A Barcelona, podeu perdre’n de molt bones a Samba Brasil al carrer Lepant, prop de la Sagrada Família. És un local 100% brasiler que et serveixen un dels seus 900 còctels a ritme de samba. Si preferiu llençar-vos a provar la feijoada o la moqueta, directament podeu anar Bahía Porto Mar, a l’Avinguda del Paral·lel, al barri del Poble-Sec, un local 100% brasiler, amb alguna aclucada d’ull a les tapes espanyoles. Samba, caipirinyes i bon menjar per allunyar la saudade.

Si voleu més consells per visitar Brasil podeu consultar el blog Viagem Hoje.


Foto: feijoada per Rodrigo Galindez a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els sabors de Brasil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio