Països

Islàndia, la segona illa més gran d’Europa

Situada per darrera Gran Bretanya presenta un paisatge molt singular
By , on 24 de novembre de 2011

La segona illa més gran d’Europa, després de Gran Bretanya, és molt diferent de la resta de països del continent. Situada a l’extrem nord-est està fortament caracteritzada per la seva activitat volcànica i geològica, uns factor que afecten al paisatge del territori i converteixen alguns dels seus punts en pràcticament inaccessibles. De fet, la major part de ciutats i pobles d’Islàndia es troben a la costa ja que a l’interior de l’illa s’estén un altiplà format per deserts, muntanyes i glaciars, una zona molt extrema només apta per professionals. Amb aquest panorama, sembla que la vida al país ha de ser molt dura; certament, és més extrema que la de la resta d’Europa, però gràcies als efectes de la corrent del Golf el clima d’Islàndia és temperat i per tant, perfectament habitable.

La verdor és una de les protagonistes de l'illa

Ja hem dit que la zona habitada de l’illa és la de la costa i per això, no és d’estranyar que les principals vies de comunicació es trobin allà. Hringvegur és la carretera principal i recorre tot el perímetre de l’illa; consta de 1337 quilòmetres de llarg i permet, tant a habitants com a viatgers, desplaçar-se sense problemes pel territori.

Quan es viatja a Islàndia s’espera trobar explanades de gel i desert i una vegetació molt ruda, és veritat que una part del país és així, però n’existeix un altra, perfecta segons quina època de l’any, en la que el paisatge verd i els enormes boscs són els protagonistes. Un dels boscos més importants i visitats és el de Thor, al sud-est de Reykiavik i amb una extensió de 130 quilòmetres. Les ciutats que es troben als seus voltants, com Thorsmork o Pormork semblen tretes d’un conte de fades, pel que són un gran atractiu turístic.

Pel que fa a la gastronomia islandesa, el consum de productes del mar són la base de l’alimentació dels seus habitants. Trobem menjars tradicionals com el skyr, el gravlax, el hákarl y el kleina; uns plats que no es poden explicar, s’han de provar! A més, la beguda més popular és el Brennivín, un licor elaborat amb la polpa de la patata fermentada.

Últimament, Islàndia a copat els titulars de molts diaris a causa de la crisi aèria europea que el volcà Eyjafjalla provocà i per la revolució islandesa sorgida a partir del col•lapse del sistema financer, que portà fortes manifestacions i acabà amb l’avançament de les eleccions parlamentàries, així com amb la celebració de dos referèndums per decidir que es faria amb el pagament del deute extern. Tota una mostra del poder de la ciutadania si es manté unida.

Imatge | Nicolas Couturier

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Islàndia, la segona illa més gran d’Europa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio