Països, Turisme solidari

Joventuts per Oaxaca: Mèxic des de dins

By , on 13 de febrer de 2007

oaxaca.jpg

Viatjar.cat inaugura una secció en la qual us mostremuna nova manera de visitar qualsevol lloc del món, coneixent en primera persona la vida dels seus habitants i implicant-se en les seves necessitats més immediates. Per a començar els oferim la possibilitat de viatjar a Mèxic a través del projecte
Juventudes por Oaxaca.

Properament us ensenyarem altres destins on disposaran d’oportunitats per a fer el que hem anomenat turisme solidari. La Fundación Comunitaria Oaxaca et dona la oportunitat de viatjar a la Sierra Notarde l’estat mexicà i viure una experiència altruista i inolvidable. La fundació està preparant un campament per al proper més d’agost que reunirà a 60 joves mexicans i d’altres extranjers arribats d’altres llocs del món que realitzaran diverses tasques humanitàries. Més informació sobre Mèxic.

Convivint durant més d’un mes amb cinc comunitats rurals, els voluntaris promouran l’educació en el temps lliure, la solidaritat i la responsabilitat social a través de la convivència, les activitats de benefici social comunitari i analitzaran la realitat dels poblats. Sense cap dubte, es tracta d’una oportunitat per a tots aquells que vulguin viure un hivern diferent, lluny del turisme convencional.

logooacaxa.jpg Els joves intercambiaran experiències amb els autòctons, s’integraran en el treball comunitari i participaran en diversos tallers. El cost del campament per als voluntaris europeus és de 350 euros, pel que s’inclou l’allotjament, l’alimentació, el material per a les diferents activitats, el transport local i la preparació del campament.

Per a que l’experiència sigui encara més enriquidora, els joves s’allotjaran durant la seva estada a cases de famílies de la comunitat, que els oferiran esmorzar, dinar i sopar, i també tindran la opció d’allotjar-se en espais col·lectius habilitats. Cada comunitat oferirá hospedatge en funció de les seves possibilitats i infrastructura. El 30 per cent dels voluntaris seran indígenes de les comunitats oaxaquenyes, cosa que afavorirà la integració de la resta de participants en les comunitats mexicanes.

Més informació a www.fundacion-oaxaca.org i a saul.fuentes@fundacion-oaxaca.org.

Guía per a conéixer Mèxic

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Joventuts per Oaxaca: Mèxic des de dins”

1

Unes amigues han anat a un d’aquests camps de treball, a Oaxaca, amb Vive Mexico i una associació juvenil local.
Han aprofitat per fer una mica de turisme previ al camp i tenen un bloc on han explicat con va el viatge i han anat fent. Per si voleu fer una ullada: http://www.mwgrup.com/mexic

Salut!

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio