Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.

Tot i que molts plats no semblin massa diferents, perquè la base de molts la compartim, és la forma de cuinar el que fa que la gastronomia xinesa sigui tan especial. Els condiments més utilitzats són les espècies com el jengibre o la soja i l’oli vegetal que utilitzen per cuinar o fregir. També les salses són força diferents, com la salsa d’òstres o de peix. Pel que fa a l’arròs, al ser la base de l’alimentació xinesa durant anys, també es caracteritza per tenir vàries maneres de preparar-lo. Crec que les més curioses són els fideus d’arròs i el vi. En quant a les verdures, tot i ser com les nostres, les cuinen diferents, en un recipient que s’anomena wok i que avui dia gairebé tothom en té un a casa. No obstant, ells utilitzen salses i olis diferents a com ho fem nosaltres, que és el que dóna un toc oriental a les verdures.

Si us plau aneu a un restaurant xinès de debò, no a un que s’adapti a la nostra cultura i que canviï els sabors dels plats perquè tot i que no us prometo que us agradi, segur que sortiu amb una sensació diferent a la de sempre.

Foto: menjar xina per stevendepolo a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Menjars típics de la Xina”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio