Països

Per viatjar a Cuba és obligatori tenir una assegurança mèdica

És fonamental comprovar si la nostra companyia d’assegurances té conveni amb el país
By , on 24 de desembre de 2010

Cuba és un país parat en el temps

Viatjar a Cuba és una tasca bastant complicada des del punt de vista burocràtic. Visats, permisos i documents s’apilen a les bosses dels viatgers que volen visitar l’illa; per això, és convenient que abans de fer les maletes i marxar entris al web o truquis al Consolat de Cuba per demanar quina és tota la documentació que necessites i evitar-te possibles ensurts quan estiguis en trànsit. Un dels darrers tràmits que s’han establert com a obligatori és l’assegurança mèdica.

Tant si el teu viatge a Cuba dura uns dies com si demanes un permís de residencia temporal necessitaràs una assegurança; tot i així, els tipus de document serà diferent. Per un costat, si el teu viatge dura només uns dies necessitaràs una Pòlissa d’assegurança de viatges; per l’altra banda, si el que vols és residir durant una temporada a l’illa necessitaràs una Pòlissa d’assegurança de despeses mèdiques. Has de tenir en compte però, a quin centre la sol•licites ja que no tots tenen convenis amb Cuba.

A l’illa, l’empresa d’assegurances que ha posat en marxa el sistema és Asistur; per això, has de consultar el seu web per corroborar quines són les empreses espanyoles amb conveni. Algunes d’aquestes són: Axa, Europe Assistance, Mapfre, Racc o Race.


Tot i que és convenient que portis l’assegurança contractada des del teu país d’origen, també tens la possibilitat de contractar-la a Cuba, al punt d’entrada del país. Allà, podràs optar per dues alternatives:
Opció A: Cobreix despeses mèdiques per malaltia sobtada o accident, repatriació i transport, responsabilitat civil personal (les tres amb un límit de 10.000 CUC, uns 8000 euros); bestreta de fiança judicial (5000 CUC, uns 4000 euros) i assistència (1000 CUC, uns 800 euros). Per obtenir aquest tipus d’assegurança hauràs de pagar 2’5 CUC (2 euros) per persona i dia.
Opció B: Cobreix despeses mèdiques per malaltia sobtada o accident i repatriació i transport amb un límit de 25000 CUC el primer (uns 20500 euros) i 5000 CUC el segon. Aquesta opció et costarà 3 CUC (2’5 euros) per persona i dia.

Cal remarcar que les persones que viatgin a l’illa per tal de practicar algun esport de risc com submarinisme o alpinisme, i les persones majors de 70 anys hauran de pagar un suplement de 2 CUC per dia. Veiem així, com l’illa de Cuba és un territori molt recelós dels visitants, un país que es protegeix fins a l’extrem, un país que, precisament per totes aquestes raons, val la pena visitar.

Foto: Mikel Ortega a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Per viatjar a Cuba és obligatori tenir una assegurança mèdica”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio