Països

Viatjar al Marroc, un xoc cultural

Un destí de 3 “B”: bo, bonic i barat
By , on 28 de gener de 2010
Fez

Fez

Un dels destins menys coneguts a l’hora de planejar un viatge és el Marroc, però tot i no ser un país freqüentat pels turistes occidentals és molt recomanable fer una incrusió a les seves meravelloses terres i ciutats que sense cap dubte no us deixaran indiferents. El Marroc és un indret desconegut per a molts de nosaltres i per aquesta raó és una bona opció per conèixer les seves costums i creences i acostar-nos a la cultura marroquina.

A continuació us proposo una ruta, que naturalment podreu canviar segons les vostres necessitats o segons l’oferta de la vostra agència de viatges. Tot i així us deixo unes recomanacions i llocs per visitar, però penseu que el Marroc és un país molt gran i ric en art i cultura i segurament trobareu moltes alternatives al vostre viatge.

El primer lloc que us proposo és Tànger, on podreu visitar la mesquita de Mohamed V i la Catedral Espanyola. Segons l’itinerari previst la pròxima parada és Rabat on podreu gaudir del minaret conegut com Torre Hasan. També podeu visitar el mausoleu de Mohammed V i la famosa Tour Hassan, així com la Kasbah.

A Marraquech podeu visitar la Kutubía i els jardins de Menara. Si us decidiu per visitar aquesta ciutat és interessant que visiteu el basar que es fa ja que aprendreu a regatejar i descobrireu les curiositats dels comerciants marroquins. Per últim us recomano la visita a Fez ja que l’arquitectura dels seus carrers és impressionant, així com les tombes Merinides o la plaça de Es Seffarin on podreu gaudir novament d’un mercat marroquí com cal.

Algunes coses importants a considerar és que marxeu d’aquí preparats pel xoc cultural. La cultura, la vida, la cuina, la forma de vestir, en definitiva, tot és diferent. Fins i tot els carrers fan olor a les espècies que utilitzen per cuinar, i per tant és important que no us satureu només arribar. Els comerciants són gent molt hàbil en qüestió de negocis i és possible que intentin fer-vos alguna trampa, com per exemple fer-vos una fotografia amb una serp i que l’encantador us demani diners per la foto.

Són petits detalls que si no sabeu poden ensorrar el vostre viatge. D’altra banda és important que les noies vagin tapades quan visitin les mesquites perquè és una falta de respecte portar uns pantalons massa curts o una camisa una mica escotada. Tot i així les noies no cal que portin mocador i tampoc cap tipus de roba específica mentre visiten les ciutats. Només cal prendre precaucions si es visiten mesquites, perquè són llocs sagrats, igual que una església.

Foto: Fez per Alex E. Proimos a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatjar al Marroc, un xoc cultural”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio