Turisme i art

Antoni Gaudí, la seva obra a Barcelona

Una altra manera de fer turisme
By , on 15 de juny de 2010

Detall al Parc Güell

Ja hem vist que podem fer turisme per qualsevol cosa. Una d’elles és pel plaer de conèixer món, és a dir, visitar llocs nous per veure coses a les que habitualment no estem acostumats. Una altra és a través de la cuina. Podem fer turisme gastronòmic, per tal de menjar bé i a més conèixer la cultura que s’amaga darrera de cada plat. També gràcies a la música poder descobrir altres indrets. I bé, avui us proposo una altra manera de fer turisme i viatjar. Tot plegat se m’ha acudit recordant llocs on he estat i molts d’ells tenen un punt en comú: Antoni Gaudí. I és que gràcies a l’art que ens va deixar podem emprendre diferents rutes per tal de gaudir de la seva manera de fer i d’entendre l’arquitectura.

Avui us proposo una visita a les diferents obres arquitectòniques de Gaudí a Catalunya, tot i que arreu de Catalunya podem trobar mostres del seu art, avui ens centrarem a la ciutat de Barcelona. Però abans d’introduir-vos aquesta ruta, us he de parlar de Gaudí i del modernisme. Gaudí es va veure clarament influenciat per Viollet Le Duc i Ruskin i va formar part del moviment conegut com a modernisme, de fet en va ser un dels pilars fonamentals.

La vida de Gaudí esta íntimament lligada amb la família Güell. Aquesta era una família de gran prestigi dintre dels ambients industrials i artístics de Barcelona. Així doncs, Gaudí va construir gran part de la seva obra per aquesta família, per exemple el Paral Güell, la Cripta de la Colònia Güell i el Parc Güell entre moltes altres obres.

I com que la intenció principal d’aquest post és centrar-nos en Gaudí i Barcelona, aquí van unes suggerències per a visitar si us trobeu a la ciutat. En primer lloc, un dels monuments més emblemàtics de la ciutat és la Sagrada Família. La catedral, d’inspiració gòtica però principal exponent del modernisme arquitectònic de l’autor és el projecte més ambiciós de Gaudí. Un altre dels elementes emblemàtics de la ciutat és el Parc Güell, un fascinant escenari de jardins i palmeres on les dimensions de les formes arquitectòniques semblen nascudes de la pròpia terra.

Naturalment només els autèntics genis poden fer un espai tan harmoniós com aquest. Un altre dels edificis és el Palau Güell que com us he dit abans, és fruit de la bona relació que Gaudí tenia amb la família Güell. Aquest fou un encarreg i el repte era que Gaudí havia de construir un palau en només 18×12 metres de planta. Com ho va fer? Només ell ho sap i tots aquells que ho han pogut gaudir saben que realment es tracta d’una obra d’art. A primera vista l’edifici passa desapercebut, però cada cop creix més gràcies als efectes visuals de la cúpula, vidrieres, escales i finestres. I és que només un geni, n’és capaç. Sense pensar-ho dos cops, si fos a Barcelona, dedicaria part del meu temps a visitar aquestes meravelles.

Foto: Toñi Crespo a Arteyfotografia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Antoni Gaudí, la seva obra a Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio