Turisme i art

Coneixes les Set Meravelles del món antic?

Apropa't a construccions que sempre quedaran en el record
By , on 20 de març de 2009
El Mausoleu d'Halinarkaso, a l'actual Turquia

El Mausoleu d'Halinarkaso, a l'actual Turquia

Les Set Meravelles del Món, conegudes també com les del Món Antic, eren un conjunt d’obres arquitectòniques considerades dignes de ser visitades (per l’habilitat i enginy de l’home) pels helens -pobles que habitaven la Grècia antiga-. La llista de les Meravelles del Món es va crear al voltant del segle II abans de Crist, estant la primera referència del llistat a la història d’Heredoto durant el segle V a.C. Així mateix, la història diu que la llista clàsica es basa en un breu poema d’Antípatro de Sidón cap el 125 a.C en el qual feia menció a les Set Meravelles del Món; encara que també es conserven referències d’altres llistes anteriors realitzades per l’enginyer Filó de Bizanci, els escrits del qual no han sobreviscut.

Com ja es va dir, es tracta de construccions humanes, i no de cap meravella natural ni runa. Fem un repàs per aquestes meravelles del nostre planeta…

La Gran Piràmide de Giza; es tracta de la més antiga i l’única que es manté en peu d’aquestes meravelles. Va ser la tomba de Jufu, el faraó de la quarta dinastia de l’antic Egipte; i l’arquitecte d’aquesta obra va ser Hemiunu, un parent del faraó. S’estima que la Gran Piràmide, la primera i més gran de les tres grans de la Necròpolis de Giza, a les afores del Caire, va ser terminada el 2570 a.C. Compta amb tres cambres principals.

Els Jardins Penjants de Babilònia: van ser construïts entre els anys 605 i 562 a.C., duant el regnat de Nabuconodosor II, a la vora de l’Eufrates, a l’actual Iraq. Els jardins es trobaven al costat del palau del rei, de manera que el poble, que tenia l’accés prohibit, pogues veure’l. En la més alta de les terrasses hi havia un depòsit d’aigua des d’ón corrien diversos rierols. Es diu que en realitat els Jardins Penjants de Babilònia no penjaven, sinó que reben aquest nom d’una traducció incorrecta.

[ad]

El temple d’Artemisa: la construcció, de l’any 550 a.C, va començar pel rei Cres de Lidia i va durar uns 120 anys; i es diu que van ser diversos els arquitectes que el van dirigir. Estava composat per dos edificis, que els arqueòlegs van denominar amb lletres successives, sent l’edifici més antic i important el D. El temple va ser una gran atracció turística i era visitat per mercaders, reis i viatgers, que pagaven amb joies i altres béns un tribut a Artemisa. Al Museu Britànic encara es conserven algunes escultures, quedant només en peu només una columna.

L’Estàtua de Zeus a Olímpia: realitzada l’any 430 a.C per l’escultor clàssic Fídies. Es troba a l’interior del temple dedicat a Zeus a Olímpia, Grècia, i va desaparèixer l’any 393, quan l’emperador Teodosi el GRan va prohibir el culte pagà. Es diu que feia una mida de 12 metres d’alçada, i estava feta en marfil amb un tro d’aquest material a més d’èban, or i pedres precioses.

El Sepulcre de Mausoleu a Halicarnaso: construït el 353 a.C a l’actual ciutat de Bodrum (Turquia). Va mantenir-se en peu al llarg dels segles, suportant les invasions d’Alexandre Magne, els bàrbars i els àrabs. en el seu conjunt la tomba mesurava 50 metres d’alçada, amb una estructura rectangular de 30 per 40 metres i 117 columnes jòniques en dues fileres sostenint el sostre. Es conserven l’estàtua superior i algun fris al Museu Britànic de Londres.

El Colós de Rodes, fet entre l’any 294 i 282 a.C, a l’entrada del port de la illa de Rodes. Va ser derrivat per un terratrèmol l’any 223 a.C, sent aquesta la meravella que més poc temps va mantenir-se en peu. Era una gegant estàtua del déu grec Helios, realitzada amb plaques de bronze sobre una armadura de ferro, amb una mida de 32 metres d’alt i 70 tones de pes.

El Far d’Alexandria: fet entre l’any 285 i 247 a.C. a l’illa Pharos, a Egipte. Servia per a guiar els vaixells que es dirigien al port de la ciutat. El Far va estar en peu fins l’any 1323, quan va ser derruït pels terratrèmols. Va ser una torre amb una alçada de 115 metres i, durant molts segles, l’estructura més alta feta per l’home.

Poc es pot veure ja de totes aquestes meravelles, principalment el Museu Britànic de Londres, d’entrada de franc -pots fer un donatiu en funció del que consideris-, en conserva alguna part d’aquesta meravellosa història.

Foto: Dysanovic a Flickr.com

Comment | Trackbacks Closed.

4 Comments en “Coneixes les Set Meravelles del món antic?”

1

I like your blog and wanted to say keep up the good work. Do you plan on posting more soon?

2

m’encanta aquest blog, reflecteix la realitat de les coses, i la riquesa d’aquest mon que destruim

3

Gràcies pel comentari, certament intentem apropar-vos llocs, indrets propers o llunyans, que mostren les meravelles d’aquest món, mai millor dit en el cas d’aquest post.

4

Moltes gracies per abreujar en poques linees tot aquest bocí tan important de l’historia. Esperem i desitje’m que les noves, durint un
temps més llarg, perquè les puguin veura els nostres succesors.
Gracies Xavi, m’agraden els nois com tú. Segueix en devant. Gracies.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio