Turisme i art

El Kastellet de Copenhague, una ciutadella en perfecte estat de conservació

La seva construcció data del s. XVII i encara avui s’utilitza
By , on 11 de octubre de 2011

Viatjar a Copenhague és saber que tres són els punts d’interès que no et pots perdre: La Sirenita, el parc d’atraccions de Tívoli i la ciutat lliure de Christiania són cites obligades quan es viatja a la capital danesa, però aquesta ciutat amaga en realitat molts més tresors dels que es creu. Un d’ells, segur que no l’únic, és el Kastellet, una ciutadella fortificada situada a escassos metres de La Sireneta que encara avui és utilitzat pel Ministeri de Defensa danés, tot i que es pot visitar.

Plànol de la ciutadella

La construcció del Kastellet la va començar el 1626 el rei danès Christian IV, en un principi volia aprofitar els terrenys per fer un castell, però per falta de diners i per tal de millorar la seguretat de la murada de la ciutat de Copenhague es va decidir que fos una ciutadella. Frederick III, el successor de l’anterior monarca, va continuar la construcció del Kastellet, que es convertí en la primera línia de defensa contra els enemics que arribaven per mar. Finalment, va ser l’enginyer Henrik Ruse qui va ampliar i acabar la construcció l’any 1663, 37 anys després de l’inici de la construcció. En un principi la ciutadella es deia Citadellet Frederikshavn, però amb el passar dels anys el nom popular es va imposar al clàssic. Ara és coneguda per tots com Kastellet.

El disseny de la fortificació permet que qualsevol zona de la murada pugui ser defensada des d’almenys dos punts, de forma que evita que els intents d’assaltament es concentrin en un únic punt. De fet, i per tal de fer-la més segura, el Kastellet només té dos accessos, un al nord i l’altre al sud. Es tracta d’una construcció rodejada d’estancs; a l’entrada del parc hi trobem el Museu de la Resistència, en homenatge als danesos que lluitaren contra l’ocupació nazi; més endavant trobem l’església anglicana de San Albán, que data del s. XIX; finalment, trobem la Font Gefion, una construcció monumental.

El Kastellet és una de les construccions més ben conservades del nord d’Europa, la raó? Segurament el fet de que a dia d’avui encara segueix en ús i, per tant, necessiti un manteniment constant. Es tracta d’un lloc del tot recomanable si t’agrada visitar edificis històrics i amb encant ja que, a més de la fortificació en sí val la pena veure les construccions que alberga, com La casa del Comandant d’estil barroc i construïda per l’arquitecte Elias David Häusser.

Anima’t i descobreix els secrets més amagats de Copenhaguen!

Foto|Xuanxu

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Kastellet de Copenhague, una ciutadella en perfecte estat de conservació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio