Turisme i art

Els castells de conte de França

La Vall del Loira és la zona amb més fortaleses de fantasia
By , on 28 de febrer de 2012

La ruta pels castells de França es pot convertir en un passeig per un conte de fades si seleccionem entre el munt de fortaleses que te aquest país centreeuropeu, al igual que Alemanya i fins hi tot d’Espanya. Una forma divertida i entretinguda forma de conèixer la història d’aquest país a partir d’edificis de gran bellesa. Nosaltres t’hem volgut fer una selecció d’aquells castells que ens han encisat per la seva arquitectura i ens han seduït per la historia entre els seus murs.

Castell de Chenonceau

Castell de Chenonceau

El castell de Chaumont està situat en Chaumont-sur-Loire; actualment és un museu i es considerat monument històric francès des de l’any 1840. Però la seva història va més enllà: es creu que va ser construït al segle X per protegir Blois de l’atac d’una família feudal rival, els Amboise. Finalment, la rivalitat es va acabar quan els joves d’ambos famílies es van casar. Un altre dels castells clàssics de la Vall del Loira és el castell de Amboise, un punt de visita obligat per la seva impressionant bellesa i per acollir la tomba de Leonardo Da Vinci.

La Bella Dorment es trobaria aquí adormida sota la maledicció d’una bruixa, com a mínim, es diu que el castell de Castell d’Usseé es el que va inspirar aquesta historia de fades i no ens resulta complicat d’entendre. L’estructura del conegut “castell de la Bella Dorment” va ser construït a partir del segle XV en una ubicació única: sobre un turó, amb vistes al bosc de Chino i al costat d’un riu d’aigües cristal·lines.

Abandonem les prolífiques terres banyades pel Loira i agafem les maletes fins a Carcasona. Es tracta d’una ciutat medieval fortificada, un conjunt reconegut com a Patrimoni de la Humanitat. Resguardada per una muralla de 3 kilòmetres de longitud es troba una ciutat medieval de Carcasona gairebé intacta, a més d’una basílica i el castell dels Comtes de Carcasona. Ideal per una escapada romàntica de cap de setmana!

¿Vols saber quin és el castell més visitat de tota França? Es troba a la Vall del Loire i sembla l’escenari perfecte per acollir un conte de fades entre les parets de pedra blanca i sostres de color blau cel. A més a més, està construït en part sobre un riu! Es tracta de Chenonceau, conegut com el castell de les dones. Han estat moltes les reines i nobles que han viscut entre els seus murs i han deixat la seva empremta en els impressionants jardins que bordegen el castell. Aquest és el nostre preferit, el teu?

Imatge| ell brown a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els castells de conte de França”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio