Turisme i art

Els Castells de conte d’Espanya

By , on 22 de febrer de 2012

Espanya te un gran patrimoni en forma de castells i fortaleses, segur que coneixem algun que estigui a prop de casa nostra i ens ve a la ment un munt de pedres o una paret mig derruïda que ens van dir que van fer col·locar allà fa gairebé mil anys. No obstant, hi ha a Espanya edificis blancs amb torres punxegudes, fossats i portalons de fusta robusta? Tenim castells de conte de fades com el cas d’Alemanya? Sí, son pocs i estan molt repartits pel territori però encara ens podem sentir com princeses i cavallers al trepitjar un dels pocs castells de conte de fades d’Espanya.

Castell de conte de fades de Butron

Castell de conte de fades de Butron

Un dels castells de conte de fades més espectaculars es troba a Segòvia i s’ha establert com un monument iconogràfic de la regió. L’Alcàsser de Segòvia és una fortificació construïda entre el segle XII y XVI i posseeix una silueta única, ubicada sobre un turó resguardat pels rius que creuen la zona. Va ser un dels més espectaculars de l’època i també de l’actualitat. Un dels altres castells que va adquirir renom a Europa fou el conegut com a Palau Reial de Olite. D’estil gòtic i construït sota el regnat de Carles III, ens enamora a primer cop d’ull ja que els elements estètics van tindre més rellevància que els defensius.

No gaire lluny de casa nostra es troba el Castell de Bellver, a les Illes Balears. Aquesta fortificació del segle XVI és conegut arreu del món per la seva curiosa forma circular sobre un pujol de 140 metres i a nosaltres ens fa volar la imaginació. Recomanem visitar-lo ja que les vistes de la ciutat de Palma de Mallorca son increïbles. I seguint amb els castells medievals un d’espectacular és el Castell d’Almodóvar del Río (Córdoba). Tot i que te unes dimensions considerables i una façana digne d’un palau de les Mil i Una Nits, l’impressionant d’aquesta fortificació és la seva història: antigament fou un castre romà i va ser remodelat per cristians i musulmans al llarg del temps.

I un dels més bells d’Espanya al meu parer: el Castell de Butrón, situat a Gatika (Vizcya). Aquest castell de conte de fades te el seu origen en una fortalesa medieval, però el seu aspecte actual es deu a una remodelació feta durant el segle XIX per sumar-li els elements de fantasia que fan volar la nostra imaginació. Un castell totalment allunyat estèticament dels que t’hem mostrat fins ara i que tu puguis conèixer. Quin és el teu preferit?

Imatge| Dorron a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els Castells de conte d’Espanya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio