Turisme i menjar

Agafa el cotxe i gaudeix de la Gamba de Palamós

Des del 2007 és una marca registrada que assegura la qualitat del producte
By , on 7 de gener de 2012

Una de les millors excuses per agafar el cotxe i apropar-se a Palamós és per la qualitat del dinar que es menjarà aquell dia. Marisc, peix… tots els productes relacionats amb el mar tenen cabuda en aquesta meravellosa ciutat situada a la comarca del Baix Empordà que limita amb la Mar Mediterrània i els termes municipals de Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras i Forallac. Però sens dubte, només un d’aquests aliments és el rei, o en aquest cas la reïna, ‘la Gamba de Palamós’.

Aquesta és la marca que has de buscar per assegurar la qualitat de l'aliment

Aquest crustaci és d’un color vermell intens i es pesca entre el Cap de Begur i la riera de Ridaura (Platja d’Aro). El seu fantàstic sabor i la seva inqüestionable qualitat han portat a l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors ha crear una marca de garantia: ‘La Gamba de Palamós’, que des del 2007 assegura al client que el producte li arribarà amb el màxim nivell de qualitat; amb un sabor exquisit, un aroma inconfusible, un aspecte atractiu i un grau de frescor immillorable. L’alta qualitat s’aconsegueix gràcies a l’aplicació de normes estrictes tant en el procés de pesca, com en el tractament o en la manipulació de les gambes durant la distribució. A més, es té un control exhaustiu de la cadena de fred que acompanyarà la gamba des del mar fins el consumidor final.

Un apunt curiós pel que fa a aquesta gamba té a veure en la seva desaparició més o menys cada 10 anys de la costa empordanesa. Davant el misteri que presentava aquest fet, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va portar a terme un estudi clarificador. D’aquesta forma, es va comprovar que aproximadament cada 10 anys es viuen hiverns molt freds i ventosos; aquesta climatologia fa que la temperatura de l’aigua de la superfície i el fons del mar sigui molt diferent i per tant que es formin fortes corrents marines que arrosseguen les gambes fins a una profunditat de 2000 metres. A aquesta profunditat no arriben les xarxes dels pescadors, que només arribem als 900 metres. Tot i així, no tot és negatiu i és que les corrents marines, a més d’emportar-se les gambes arrosseguen tot tipus de nutrients que asseguren la supervivència i reproducció de crustaci a aquella profunditat. Quan el canvi de temps passa i les gambes tornen a sortir a la superfície ho fan en gran nombre i desfermen l’alegria dels pescadors.

Has provat algun cop aquesta gamba? Què t’ha semblat?

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Agafa el cotxe i gaudeix de la Gamba de Palamós”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio