Especials, Turisme i menjar

Enoturisme a la Costa Daurada

Tast de vins i bodegues plenes d'història
By , on 27 de juliol de 2010

Vinyes a Vilardida, comarca de l'Alt Camp

Quan pensem en la Costa Daurada, el primer que ens ve al cap és el turisme de sol i platja. I és que bé li diuen ‘costa’ per algun motiu! No obstant això, hi ha molt més a fer al litoral del sud català. En la nostra recerca de propostes alternatives per gaudir de llocs que ens resulten familiars, avui us presentem l’enoturisme a la Costa Daurada i interior de la província de Tarragona. Un cop ho sapigueu tot, només us caldrà buscar els millors allotjaments de la Costa Daurada i passar un parell o tres de jornades envoltats de bodegues, raïm i vinyes.

Trobem cinc històriques denominacions d’origen a la zona: Priorat, Montsant, Conca de Barberà, Tarragona, Penedès i Cava. Aquesta darrera, naturalment, fa referència a la beguda espumosa per excel·lència a Catalunya. Es tracta de cinc sabors distints i tots ells amb possibilitat de degustació, tal i com es pot consultar al catàleg d’enoturisme que trobareu a la web Costadaurada.org. Les visites, a més, es poden gaudir en diversos idiomes. Al català i al castellà sovint se li sumen l’anglès, el francès o l’alemany. És una proposta interessant, doncs, també si ens venen a veure amics de l’estranger o hem de fer tractes de negocis. Això si, cal que sempre demanem cita prèviament.

Com a introducció als interessats podem dir que els vins DO Priorat i Montsant es cultiven en un entorn de clima temperat i sec, molt més fresc que el litoral. La DO Conca de Barberà, en canvi, s’ubica en una zona de transició entre el suau clima costaner mediterrani i la continentalitat de l’interior, entre els 300 i 700 metres d’alçada sobre el nivell del mar. La DO Tarragona destaca per un predomini dels blancs respecte els negres i rosats, i es beneficia per la proximitat del mar i la Serralada Litoral. Però sens dubte la DO més famosa és la Penedès, amb una gran projecció internacional. Les excel·lents condicions de la zona confereixen als vins una gran finor i qualitat. Finalment, cal que no oblidem la DO Cava, tot un clàssic de les terres catalanes.

Si el tema dels cellers i les visites us ve massa gran, doncs no sou gaire experts, també podeu gaudir d’alternatives més familiars o aptes per a profans. En aquest sentit, hi ha festes i fires dedicades al vi durant tot l’estiu i a diverses localitats de la zona. Sense anar més lluny, a l’agost podeu gaudir de la Setmana de Promoció de vins i caves de l’Alt Camp amb DO a la vila de Valls.

Hi ha moltes formes de fer turisme sense allunyar-se de casa, i potser aquesta és una que no havieu tingut gaire en compte. Si teniu pensat estiuejar a la Costa Daurada, doneu-li una oportunitat als sabors de les terres interiors. Una proposta ideal per a paladars selectes.

Foto: Vilardida per Perrimoon a Flickr.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Enoturisme a la Costa Daurada”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio