Turisme i menjar

Gastronomia espanyola a Londres

Recursos per cuidar el nostre paladar en la distància
By , on 4 de maig de 2010

Podem trobar decenes de restaurants espanyols a Londres, de tota mena i per tots els gustos

Si haguéssim de destacar el més atractiu de les illes britàniques, mai triaríem el menjar. Els països del nord i, en especial, Anglaterra, tenen fama de no alimentar-se gaire bé. És per això que als carrers de les seves grans ciutats hi trobem molts locals que fan referència a d’altres gastronomies. Restaurants hindús, àrabs, xinesos i japonesos; i també de menys exòtics i més propers. Són, normalment, els especialitzats en cuina mediterrània. Nosaltres som un país pròpiament mediterrani i, a més, en els darrers anys no fem més que emigrar als països anglosaxons. És per això que a dia d’avui es pot viatjar a Londres i seguir gaudint del millor dels nostres plats. Perquè tenim els millors cuiners del món, i això es contagia.

Potser l’únic problema d’aquest tipus de locals es que sovint sacrifiquen la qualitat en benefici del folklore, oferint gerres de sangria a bon preu i tapes de xiringuito de platja. Per això n’hem intentat fer una bona tria, i el primer nom que us hem seleccionat és el de el restaurant Cigala. És un indret sofisticat amb gran influència, sobretot, de la gastronomia andalusa. També podeu deixar-vos caure per un dels quatre restaurants que Cambio de Tercio té distribuïts per la capital britànica, un local que es rumoreja freqüentat per personalitats del nostre país. Un altre restaurant destacat és La Mancha, recomanat sobretot per sopars de grup i familiars. Altres restaurants recomanables de la mateixa mena són el Moro, el Rebato’s o El Metro. Tots ells ofereixen ingredients importats en plats més o menys sofisticats que, per descomptat, sempre es complementen amb una carta amb les varietats de vins més mítiques de la península.


Cal destacar que no només de cuina espanyola va el tema. Indrets de la nostra geografia amb una alimentació pròpia i pintoresca (el cas paradigmàtic és Galícia) també tenen restaurants especialitzats en la seva cuina. Així, en el restaurant amb el mateix nom que aquesta comunitat autònoma, hi podrem trobar els productes típics d’aquesta gastronomia. De fet, Galicia és bastant conegut a la capital britànica i se situa a Portobello Road, una via especialment turística i transitada.

Així doncs, de noms en tenim per triar i remenar. De fet, és segur que si viatgeu a Londres no caldrà ni que els busqueu. Un o altre acabarà apareixent perquè la ciutat n’és plena, i en tindrem prou amb un cop d’ull per distingir-ne la fidelitat i qualitat. I, malgrat que és poc possible que estiguin al nivell de la cuina de les nostres àvies o els nostres millors restaurants, s’agraeix poder menjar com déu mana al país dels ous amb bacó.

Foto: Monkey tales at Ortega Tapas bar Cantina, London per daisybush a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Gastronomia espanyola a Londres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio