Ecoturisme, Escapa't!, Turisme rural

Catllaràs, un paradís del Berguedà

By , on 8 de desembre de 2008

Catalunya és un país muntanyós; de est a oest i de nord a sud pràcticament totes les comarques estan abraçades o rodejades de cims escarpats, de turons ajaguts, de boscos de colors re inventats, de valls verges… Al nord però és on trobem els Pirineus, la més gran serralada catalana.

El Berguedà, comarca pirenaica per antonomàsia, amaga molts racons per les seves muntanyes, entre d’altres, la serra del Catllaràs, unes muntanyes poc freqüentades de boscos de pins negres i avets, amb prats i camins de llegenda. Un grapat d’emocions i sensacions per emborratxar els sentits una vegada més i per deixar-se seduir per l’encant d’allò bell i tranquil.

[ad]

La serralada del Catllaràs s’enfila per sobre els pobles de Sant Jaume de Frontanyà (el poble més petit de Catalunya ) i la Pobla de Lillet, des de on s’agafa una carretera que puja fins al santuari de Falgars i desprès continua la marxa per una pista de terra que porta fins ben endins de la serra, passant per l’històric Xalet de Catllaràs ( fotografia superior ), un edifici de principis del segle passat dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí per a donar habitatge als treballadors d’unes mines situades a unes parets calcàries al bell mig d’aquestes muntanyes. Avui en dia el xalet està en desús desprès d’haver fet, durant molts anys, la funció de casa de colònies. Seguint pista amunt, arribarem al prat de flor de neu, un lloc terriblement bonic i carregat d’històries i llegendes a on a més a més s’hi pot trobar, i de forma única en el nostre país, la tant mítica flor de neu o edelweiss, espècie per cert, en greu perill d’extinció a les nostres muntanyes.

La serra de Catllaràs, a més, compte amb altres factors que la doten d’un interès especial, com la gran quantitat de rovellons i altres apreciats bolets que s’hi troben al seu sotabosc durant la tardor, o els seus prats i camins per a fer sortides o excursions en temps de primavera o estiu. Per no parlar del magnífic mirador natural que suposa la seva ubicació, just en la serralada prepirinenca, amb vistes sobre tot el Berguedà i part del Ripollès i de la magnífica serra del Cadí i l’imponent Pedraforca.

L’èxit per tant, està més que assegurat; bones vistes, racons màgics i ben apartat de la ciutat, lluny de les masses i els sorolls de la vida moderna. Presentat queda doncs, un racó de la nostra geografia digne de ser trepitjat i descobert. Ara només resta despertar els sentits i somiar que podem parar el temps per viure eternament l’essència d’aquestes muntanyes.

 


Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Catllaràs, un paradís del Berguedà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio