Ecoturisme, Escapa't!, Turisme rural

Delta de l’Ebre, paradís de la bicicleta

Terra del arròs i del riu Ebre, un marc idoni per a passejades sobre dues rodes
By , on 31 de març de 2009
pedalejant per un canal al Delta de l'Ebre

Pedalant per un canal al Delta de l'Ebre

Desenes de quilòmetres de mar, de platges i de sorra. Infinits canals i sèquies que donen de veure als arrossars, sempre assedegats, que dibuixen el paisatge interior d’aquest jove delta partit en dos parts pel gran Ebre, el nostre petit Nil. Ens trobem al sud, fregant València i entrant al mar, al Delta de l’Ebre.

Repartit entre les comarques catalanes del Montsià i el Baix Ebre, el Delta de l’Ebre és un dels espais naturals de Catalunya més significatius i emblemàtics. La seva orografia i relleu, a més a més, el converteixen en un lloc molt accessible i que afavoreix i propicia la pràctica del cicloturisme. Anar doncs a fer una excursió de cap de setmana amb la bicicleta per aquestes terres, que el riu ha anat dipositant en forma de sediments al llarg dels segles, serà una opció perfecte per a fer esport, veure natura i gaudir de la calma d’aquest indret.

Ja que decidim prescindir del cotxe durant tota la sortida, plantejarem la ruta sortint de l’estació de RENFE l’Aldea-Amposta-Tortosa i seguint l’Ebre pel marge esquerre passarem per Deltebre fins arribar a Riumar on farem nit per anar de tornada el dia següent. En total seran uns 60 quilòmetres per un terreny totalment pla. L’únic enemic això si, pot ser el vent. Preparats?


Muntats ja sobre la bici, és moment de posar-nos a pedalar i anar a trobar el GR-92 que ens portarà els primers 12 quilòmetres fins Amposta. Abans de creuar l’Ebre però i seguint la mateixa pista de sorra, girarem en direcció al mar i paral•lels a un dels canals principals del Delta rodarem fins a trobar el mar a l’horitzó.

Durant tot el camí, que no té cap pèrdua, anirem creuant canals i sèquies i per totes bandes acabarem rodejats dels arrossars que han fet famosa tota aquesta regió, si podeu venir en temps de les inundacions dels camps, el paisatge guanya una bellesa extra, si no, podreu experimentar que es sent anant amb bicicleta per dins d’un canal, ja que quan s’ha fet la collita aquests resten buits i conviden a refugiar-se del vent amb la bici. Una suggerència.

Passats 30 quilòmetres del punt de partida i sempre al costat del riu Ebre arribarem a Riumar, una petita urbanització just a tocar de la desembocadura del riu, on buscarem algun càmping per plantar la tenda i anar a dormir ben d’hora per al dia següent, abans d’enfilar la tornada, poder anar a la platja per veure sortir el sol, una experiència sempre diferent i carregada d’emocions.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Delta de l’Ebre, paradís de la bicicleta”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio