Escapa't!, Turisme rural

On buscar cases rurals a Catalunya?

Recursos web per trobar les millors propostes
By , on 18 de març de 2010

Gaudeix de la tranqui·litat i la natura gràcies a la tecnologia d'internet

Sabem que el nostre territori és ple de cases rurals on fer escapades romàntiques amb la parella, passar un cap de setmana amb els amics o descansar amb la familia. Però, on podem buscar-les? Es tracta d’un sector complex, doncs sovint el conformen persones inexpertes que aprofiten una masia deshabitada o habitacions lliures del seu propi habitatge per treure uns calerons. Tot i així, moltes empreses de la xarxa ja s’han ficat en marxa i ens ofereixen serveis de reserva tan elaborats com els d’hotels, restaurants o vols.

Per començar, en destacarem un parell que funcionen prou bé. El primer, Ruralverd.com, s’agraeix per pràctic. Per començar, se centra només en Catalunya, la qual cosa ens facilita la feina a nosaltres i a ells. I és que elaborar una base de dades funcional amb les cases només d’una comunitat no és el mateix que fer-ho amb tota Espanya. Això permet establir uns criteris de recerca que fugen de la classificació per provincies. Perquè sovint, més que el lloc, el que importen són les característiques del lloc. Així, a Ruralverd la recerca es fa per mar, muntanya o interior. I, si es desitja, per preu. Les fitxes de les cases són molt complertes, tot i que no disposen d’apartat d’opinions. El procés de reserva és ràpid i senzill i és pot fer a través de la xarxa, un factor gairebé excepcional.


La segona pàgina a tenir en compte és Escapadarural.com. D’aparença tan amable com l’anterior, la principal diferència és que aquesta és d’àmbit nacional. En aquest cas, ens permet fer la recerca per preus i proximitat amb una localitat concreta. Malgrat constar detallada la disponibilitat i els preus, no es pot reservar online. Cal contactar amb el propietari a través d’un formulari. Per la resta, resulta bastant fàcil d’usar i no atabala. El millor que té aquesta pàgina són les ofertes, que permeten trobar alguna que altra proposta interessant.

Però, per si amb aquestes propostes no hi ha prou, us donem algunes opcions extra. Una altra pàgina poc barroca, àgil i detallada és eRural.com. El principal problema que té, com en el cas anterior, és que cal contactar directament amb la casa per fer la reserva. De fet, en aquest cas ni tan sols podem consultar la disponibilitat a través de la xarxa. La part positiva és que, en certs casos, està molt ben explicat com arribar a l’indret concret. No és gaire habitual, així que s’agraeix.

Per acabar, dues pàgines que pequen dels mateixos errors i acerten en els mateixos punts. Són Toprural.com i Clubrural.com. S’acosten perillosament a una tendència freqüent en els cercadors de cases rurals: el barroquisme extrem, les ofertes confuses i la informació dispersa i insuficient. Per sort, només s’acosten, amb la qual cosa hi ha certa organització disn el caos. Les fitxes de les cases disposen d’apartat d’opinions, una bona galeria fotográfica y disponibilitat de dates. La part negativa: un cop més, cal contactar amb els propietaris per reservar.

Les escapades rurals són tot un luxe molt al nostre abast pel que fa preus. Poden solucionar-nos, sense anar més lluny, aquesta mateixa Setmana Santa si encara no tenim plans. Així doncs, us convidem a provar tots aquests cercadors per fer la vostra tria. I, sobretot, informeu-nos dels resultats! Segur que els serà molt útil a d’altres lectors.

Foto: La Casa Rural Saltus Alvus per jlastras a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

6 Comments en “On buscar cases rurals a Catalunya?”

1

Molt interessant. Jo trobo Catalunya un dels llocs ideals per practicar el turisme rural. Pot ser per què m’agrada caminar, però només d’anada ;)
Quan arribo al punt final penso: “ara m’agradaria descansar i començar la tornada demà”

Paratge favorit: Paratge Natural l’Albera a Girona

Salutacions!

2

bona elecció javier,

el turisme rural és un privilegi, res millor per als que vivim a la ciutat i necessitem aire, descans o bé emocions, aventura, excursionisme… tot és possible.

3

Anem sovint de cases rurals perquè trobo que és ideal amb els nens i els amics. Les pàgines que més m’agraden són Ruralverd.com i Toprural.com, aquesta última que no la poseu molt bé jo trobo que és molt pràctica a l’hora de buscar perquè permet ficar la data, el número de places, el tipus d’allotjament, la característica imprescindible (p.ex. piscina a l’estiu) i llavors et discrimina totes les que no compleixen les teves necessitats. No cal anar mirant totes les cases per veure si estan disponibles o si tenen piscina o si tenen les places que busques.

4

Hola Nuria,

doncs sí, ambdues pàgines estan molt bé per a buscar allotjaments rurals, i per fortuna a Catalunya en tenim una gran oferta on gaudir dels nostres paisatges. Salutacions.

5

d’àmbit nacional?

6

Un altre portal de cases rurals a Catalunya és casasruralesencatalunta.es

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio