Turisme solidari

Que la solidaritat sigui la raó dels teus viatges

Viatjar i ajudar són dos conceptes que poden estar lligats
By , on 10 de novembre de 2010

L'ajuda de voluntaris és bàsica per ajudar-los a sortir de la pobresa

Normalment, quan viatgem, ho fem per nosaltres mateixos. Per conèixer nous llocs i noves cultures, per retrobar-nos amb amics i familiars, per gaudir de noves experiències… Segons des de quin punt de vista ho mirem fins i tot podríem dir que viatjar és ser egoista, pensar en un mateix i oblidar-se, almenys per uns dies, dels problemes del voltant. La veritat és que és una forma ideal de ser egoista, la meva preferida, i per això no me’n penedeixo dels meus atacs d’egoisme. Però tot i així, i mirant més enllà del nostre melic, em de ser conscients de que no tothom té la mateixa sort que nosaltres i que, tot i que també els hi agradaria, no poden conèixer res més que el seu dia a dia; una rutina que es converteix en una aventura per sobreviure.

Però conèixer i ser conscients d’aquesta realitat no és suficient, per això, qualsevol ajuda és poca. Hi ha una opció que lliga en una sola acció la passió dels viatgers per descobrir nous racons i aportar, a la vegada, el nostre granet de sorra: els viatges solidaris o de cooperació. En aquest tipus de viatges, amb destinacions a països que necessiten ajuda per el desenvolupament, els visitants conviuen amb la població nadiua, comparteixen amb ells allotjament, menjar, lleure i treball. Una forma molt interessant de conèixer nous llocs ja que en aquest cas, no només visitem els monuments i principals llocs d’interès de la regió visitada (viatge que pot resultar excessivament superficial), sinó que compartim amb ells la seva cultura i ensenyaments; un traspàs bidireccional que sorprèn. No només veuràs noves cultures, les viuràs!

Per poder accedir als viatges solidaris el més recomanable és apuntar-se a alguna ONG o associació. Hi ha empreses especialitzades en aquest tipus de viatges que proposen rutes molt interessants, per això, depèn de les teves preferències i interessos l’escollir-ne una o una altra. El preu del viatge varia depenent d’aquest aspecte. Així, un viatge en el que la cooperació sigui màxima, de voluntariat, només t’hauràs de pagar els bitllets d’avió, ja que t’allotjaràs i menjaràs amb els teus companys d’expedició. En canvi, si vols ajudar però a un nivell més baix, sense perdre els privilegis d’allotjar-te a un hotel, per exemple, el preu pujarà. Tot depèn de tu!

Alguns webs on trobaràs informació interessant i opinions de persones que ja han viscut aquest tipus d’experiència són: viajesresponsables.com, viajeros-solidarios.com o viajeros.com
Anima’t i fes que el teu viatge valgui la pena!

Foto: viajar24h.com a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Que la solidaritat sigui la raó dels teus viatges”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio