Ciutats, Escapa't!, viatges

Aalborg: una bona parada en el camí

By , on 7 de octubre de 2007
Aalborg

Si comences un viatje a través de Dinamarca, ja sigui en cotxe, tren o bicicleta, és probable que les teves passes es dirigeixin de manera gairebé instintiva cap a la principal atracció turística del país: Copenhage. És normal, tenint en compte que per a molts de nosaltres és l’únic nom de ciutat que ens sona d’aquest país. No obstant, hi ha altres molt bones parades en el camí. Una d’elles és Aalborg.

La ciutat d’Aalborg es troba en el nort de la Jutlania i al sud de Limfjorden, just a la ribera sud del riu que divideix totes dues parts de la península. La seva situació és per tant estratègica. És un lloc de pas obligat si la teva intenció és arribar fins a la punta de la península danesa, a Skagen; per això, i ja que és així, val la pena parar-se per a disfrutar del que ofereix la ciutat.

Gran per tranquila

Es tracta d’una localitat relativament gran (la quarta de Dinamarca), però no tant com per arribar a aclaparar. La major part dels carrers del seu casc antic presenten cases de dos o com a molt tres nivells, el que fa que passejar per elles sigui un exercici relaxant i deliciós. Les seves cases típiques de diferents colors adornen els carrers serpentejants.

Si arribes en primavera o estiu, trobaràs una ciutat plena de terrasses, bars, restaurants i pubs, amb una forta vida als carrers. Molts locals tenen els seus altaveus apuntant a l’exterior amb músiques relaxants, i les seves cartes de menjar i beguda entabanaràn al visitant. Un consell: abans d’entrar en algun d’aquest llocs, mira els preus: Dinamarca és un país extremadament car i et poden donar una desagradable sorpresa a l’hora de pagar el compte.

Els voltants

I si tens més temps dóna un tomb pels voltants de la ciutat: les diverses localitats situades a les diferents costes de la zona (al Mar Bàltic o a les dues riberes del riu) també són dignes de visita: Nibe, Oestkysten, Lille Vildmose… sigui quina sigui la teva elecció, disfruta de la parada.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aalborg: una bona parada en el camí”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio