Illes i costa, Museus, Turisme i art, viatges

Acabarà la crisi amb l’especulació hotelera?

Les Illes Balears han patit durant anys l’explotació desmesurada de les seves costes. És hora de dir prou
By , on 15 de setembre de 2010

La Seu de Palma és una de les joies culturals de la ciutat

La majoria de les illes del món, i les Illes Balears en concret, solen ser més conegudes per les seves platges que per la cultura que en el seu interior s’amaga. Els visitants trepitgen les nostres terres buscant sol, sorra blanca i fina i aigües transparents; molts d’ells però, venen amb l’únic propòsit d’acabar amb tot l’alcohol que se’ls hi posi al davant i de tornar a casa sense recordar res del que han viscut els últims dies. És el conegut turisme de sol i platja, més innocent el primer, més comú el segon.

Davant aquest fet, he de reconèixer, els que vivim a les illes no hem sabut reaccionar. Hem vist com els diners gràcies a aquest turisme ens arribaven a les mans sense haver de esforçar-nos i ens hem conformat. Durant molts anys hem explotat les terres per fer més i més hotels i poder acollir a més turistes. Ningú ha dit prou. Mentida, algú si: la crisi. Només quan els hotelers, els empresaris i personatges de categoria similar s’han vist abocats a la ruïna o si més no a la baixada dels ingressos, han parat.

Així que, tot i que la crisi ha estat i és molt i molt negativa, guarda una part millor i és que ha parat el que la moral no ha estat capaç d’aconseguir frenar: l’especulació hotelera de les Illes. Ara, almenys, es plantegen nous models a seguir per tal de tenir una economia més sostenible; un exemple és la remodelació de la Platja de Palma que, tot i les nombroses queixes que està patint, és un bon començament per acabar amb el turisme d’alcohol i garrafó i busca la qualitat, adjectiu que fa molt que no se sentia.

En aquest sentit i per donar un cop de mà més a que aquest canvi es faci possible, us recomano una sèrie de llocs de les Illes que tot i no ser platges (aquestes segur que ja les coneixeu) són molt interessants. Si camineu pel centre de Palma, no podeu deixar de visitar edificis històrics com el Palau March, Ca’n Marquès, la Catedral de Palma o el Palau de l’Almudaina. A Eivissa és impressionant caminar per Dalt Vila o visitar les torres de vigia que s’estenen al llarg de tota la costa.

La natura també és present a la comunitat autònoma, el Parc Natural s’Albufera des Grau a Maó és quasi diví així com el Palma aquàrium. Les coves que s’estenen sota el subsòl de les Illes balears són un paisatge enigmàtic que no us podeu perdre, algunes d’elles són les Coves del Drach, a Mallorca; la cova de’n Xoroi a Menorca; o la Cova de’n Marçà, a Eivissa.

Això però, només és un tast de tot el que podeu trobar. Només heu de buscar una miqueta més enllà del que tota la gent parla.

Foto: Marcos per Álbumes web Picasa

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Acabarà la crisi amb l’especulació hotelera?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio