Illes i costa, viatges

Byron Bay, la porta del sol australià

Platges tranquil·les i un aire suau a l'extrem més oriental d'Austràlia
By , on 6 de març de 2009
Vista del Cape Byron

Vista del Cape Byron

En la immensa costa est de la illa continent, Austràlia, i mig amagada entre boscos tropicals i trobant de frontera natural llarguíssimes platges que s’obren al  oceà Pacífic Sud. Byron Bay saluda cada matí de l’any els primers rajos de sol que es troben amb terra australiana.

Som a l’extrem més oriental del país, a 800 quilòmetres de la gran Sydney i a 200 de la veïna Brisbane. Estès als peus del Cape Byron, el Cap de Creus australià, Byron Bay acull d’una forma tan càlida com el seu clima, al viatger que, resseguint la costa australiana decideix fer parada a un dels pobles i racons amb més encant i tranquil•litat de l’enorme Austràlia. I no és per què el poble tingui edificis monumentals històrics o per què s’hi hagin invertit molts dòlars en un rentat de cara, no. La bellesa en aquest cas, radica en la senzillesa de les seves cases i carrers, en l’estat verge de les seves platges i del seu entorn natural.

Byron Bay ha sabut presentar-se com un destí turístic de primer nivell però preservant la seva costa i tot l’espai natural que ocupa. No trobaràs hotels de infinites plantes, o grans avingudes i passejos marítims… El que té és el que ofereix, tal i com és. Aquí doncs rau la diferència i el seu especial encant. Tant és així que possiblement si hi vas, canviaràs els plans per a poder gaudir un xic més de la seva companyia i de la seva brisa suau i càlida, que fins i tot durant el hivern austral també es fa present.

Comença el dia amb una remullada a les moltes platges que podràs trobar, surt més tard a dinar qualsevol cosa en el primer pub o cafè que trobis i acte seguit sorprèn la digestió amb una passejada pels carrers del poble, amb casetes unifamiliars de marcat accent anglès i d’olor a sal marina. I caminant caminant, acompanya la retirada del sol pujant fins al Cape Byron, una suau excursioneta que amb l’escalfor dels últims rajos del sol et portaran al cim d’un penya-segat coronat per un vell far de l’època dels colons anglesos, on des de l’extrem oriental d’aquest país tan enorme quedaràs anestesiat per la profunditat de l’horitzó en un mar terriblement blau, on si tens una mica de sort el veuràs jugar amb les balenes i les orques que l’habiten.

De forma relaxada, sense preses i amb l’únic objectiu de gaudir i conèixer nous llocs i nova gent. Aquesta és la manera més exitosa de planificar l’estada a Byron Bay, on el turisme de masses hi queda fora i només hi pots entrar si alliberes completament tots els sentits.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Byron Bay, la porta del sol australià”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio