Ciutats, Guies per a viatjar, Museus, viatges

Castells, palaus i art en Varsovia

By , on 20 de novembre de 2007
Varsovia

Des de 1596, Varsovia és la capital de Polònia. Es tracta de la ciutat més gran del país i alberga el parlament i a altres institucions del govern.

Destruïda durant la II Guerra Mundial i amb quaranta anys de sistema comunista a l’esquena, la capital polonesa va començar a mutar en 1989 després de la caiguda del règim socialista i l’obertura a inversions estrangeres. Avui dia, viatjar i establir el teu allotjament en Varsovia durant uns dies ofereix la possibilitat d’admirar grans edificacions gòtiques i renaixentistes reconstruïdes al costat de moderns gratacels.


La millor opció per a conèixer els castells i palaus de la ciutat és a través del Camí Reial. En una hora de recorregut, es pot gaudir del Castell Reial, els palaus de Łazienki i Wilanów, diverses seus governamentals i esglésies. La zona es coneix com Ciutat Vella.

Les petjades del passat també apareixen en el Cementiri de Powązki, fundat en 1790. Les seves voltes alberguen les cendres de diversos personatges de la reialesa polonesa. El Cementiri Jueu d’Umschlagplatz, per la seva banda, mostra les conseqüències del genocidi nazi.

Per a qui vulguin conèixer l’art de la regió, res millor que el Museu Nacional de Varsovia. Danyat i saquejat per soldats alemanys, va ser recuperat pel govern polonès. Actualment presenta prop de 780.000 objectes, que s’exhibeixen en galeries d’art antic, medieval, pintura polonesa i d’altres.

Quina classe d’artistes podem trobar allí? Personalitats com Sandro Botticelli, Rembrandt i Peter Paul Rubens, entre d’altres. Algunes de les mostres artístiques més grans de la humanitat, doncs, poden apreciar-se en Varsovia.

El Concurs Internacional de Piano F. Chopin, el Festival Internacional de Música Contemporània Warszawska Jesień, el Warsaw Summer Jazz Days i el Festival de Mozart són esdeveniments que es realitzen en la ciutat i mereixen una visita.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Castells, palaus i art en Varsovia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio