viatges

Conduir una autocaravana, diferències amb els cotxes

Aparcar o girar poden convertir-se en accions perilloses si no es fan amb precaució
By , on 11 de gener de 2011

Existeixen autocaravanes per tots els gustos

T’acabes de comprar una autocaravana i encara no saps com utilitzar-la? Vols fer un viatge en autocaravana però no saps quins són els conceptes bàsics? Seguir una sèrie de consells i aconseguir tota la informació necessària en quan a forma de conduir-la i legislació per la que es regeix és bàsic i essencial per ser un bon conductor d’autocaravanes. Tot i així, com sempre, amb la pràctica s’aconsegueix la perfecció.

Es tracta, en resum, d’una nova forma de conduir ja que el volant, els pedals, l’altura… i mil coses més canvien d’un cotxe normal a un vehicle de tal envergadura. Per això, el primer que has de fer es comprovar quines són les mides que la teva autocaravana té; d’aquesta forma evitaràs emportar-te el sostre del primer pàrquing al que vulguis entrar. Familiaritzat amb els retrovisors, la longitud de l’autocaravana i aspectes similars; quan estiguis a la carretera te n’adonaràs que queden alguns punts cecs per això en alguna ocasió seran necessàries les indicacions del teu acompanyant per circular amb normalitat.


Una acció tan fàcil amb un vehicle normal com és la de girar es pot convertir en una autèntica odissea a bord d’una caravana. No oblidis que tractant-se d’un vehicle pesat necessitaràs ampliar al màxim la trajectòria per poder girar amb comoditat. La força centrífuga de l’autocaravana és més elevada que la d’un cotxe, ja que té més massa. Per això, ves en compte en els girs i evita frenar quan ja estiguis a meitat de la corba, frena sempre abans d’entrar en ella.

Recorda també que si quan un camió més gran t’adelanta notes alguna turbulència és normal, només has de subjectar bé el volant i evitar que el vehicle es desviï dels seu traçat. Si has de traspassar fronteres i conduir fora dels límits del país, no oblidis repassar el codi de circulació ja que alguns països limiten per exemple la circulació per la tercera via als vehicles de més de 7 metres de llarg.
Les persones que viatgen amb autocaravana són com una gran família. Tenen les seves normes de conducta i el seu prestigi. Per això, sigui la teva experiència en autocaravana permanent o temporal, respecta les seves condicions. Entre aquestes es troba elegir bé el lloc d’estacionament, un lloc en el que el vehicle no molesti i estigui permès aparcar. Buidar correctament els dipòsits o recollir tot el que s’hagi escampat abans de marxat són també conceptes bàsics.

Foto: Alex Castellà a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Conduir una autocaravana, diferències amb els cotxes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio