Ciutats, Guies per a viatjar, Imatges del món, viatges

El Machu Picchu, una obra arquitèctonica

By , on 22 de maig de 2007

Machu Picchu

Tots els que el visiten tendeixen a coincidir en què el Machu Picchu és un dels llocs antics més enigmàtics i bells del planeta. S’escolten nombroses llegendes i mites sobre aquestes ruïnes de Perú però es desconeixen quines són certes.

El professor Hiram Bingham va redescobrir les ruïnes de Machu Picchu durant el seu viatje a una conferència científica a Xile. Era l’any 1911. D’estada a Santiago de Xile, Bingham va rebre una invitació per fer un recorregut per les antigues ciutats del Perú. Va ser en aquesta ruta que un guia local el va portar fins al Machu Picchu. El profesor va queda meravellat i va aconseguir l’ajuda de la National Geographic Society per tornar a fer les seves excavacions.

Les ruïnes de l’antic poblat inca de pedra daten del segle XV. Segons alguns documents colonials, el Machu Picchu podría haver estat un palau privat del primer emperador inca. Però el tipus de construccions fa pensar que es va utilitzar més aviat com a temple religiós.

RuïnesPer arribar al Machu Picchu, o “muntanya antiga” és necessari agafar un tren des de Cuzco fins al poble d’Aguas Calientes o l’estació de Puente Ruinas. Una vegada allà, ja es pot agafar un autobús que segueix la carretera que puja al turó i que triga uns 30 minuts. També hi ha, per qui ho desitgi, servei d’helicòpter.

Les vistes des de la muntanya són formidables. Un cop al Machu Picchu és interessant no perdre’s la visita al Templo de la Luna, en el Wayna Picchu. La pujada pot resultar dura, per això els locals recomanen que es mastegui fulla de coca per frenar el mal d’altura.

La tranquilitat i la història de l’indret es poden respirar des d’aqueta verdadera obra d’enginyeria i d’arquitectura que no deixa de sorprendre a tots els què la visiten.

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “El Machu Picchu, una obra arquitèctonica”

1

Jo hi vaig estar i realment és impressionant el lloc, et quedes sense paraules.

També hi ha la possibilitat d’arribar-hi a peu, en un recorregut de 2 o 4 dies, molt dur però gratificant quan hi has arribat.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio