Ecoturisme, Illes i costa, relats de viatges, viatges

Tot el que et faltava saber sobre el Pacífic Sud

By , on 27 de desembre de 2008

[…] Em passat 4 hores a Nugget Point esperant veure els pingüins,  i un cop assolit el nostre objectiu ens encaminem cap a Cannibal i Surat Bay.

Aquestes dos petites badies serien el paradís per a un escriptor de novel·les. M’imagino una petita caseta de fusta amb un porxo atrotinat arran de platja on un home ja gran de cabells foscos i algun de blanc passaria hores amb la seva maquina d’escriure inventant països, continents, idees i persones, donant forma i fent créixer alguna idea estranya que li hagués vingut al cap… Tot acompanyat per al repòs de la sorra humida i verge, pel so relaxant d’una onada i per la sensació de sentir-se únic al mon, despreocupat de pors i terriblement feliç.


[ad]

Aquestes, són unes espectaculars platges de sorra fina on la vegetació hi arriba sense cap entrebanc, no hi ha res, resten solitàries i desertes des de que són allà. No podríem parlar de platges tropicals ni paradisíaques ja que la temperatura amb prou feines deu arribar als 10 graus durant la tardor i el hivern, però guarden alguna cosa que les fa especials, un misticisme aventurer. Estàs mes a prop del res que del tot, i això sempre es fascinant. Em fa certa por preguntar-me com serien aquestes platges si fóssin en altres països on la preservació del territori és un tema secundari i sotmès a les lleis del mercat, a la oferta i la demanda… Val més no pensar-hi.

El festival encara no s’ha acabat i en arribar a Surat Bay dos lleons marins ens donen la benvinguda. Els trobem estirats a terra encara dormint o digerint les enormes quantitats de peix menjades durant la nit. Resten immòbils fins que noten la nostre presencia, llavors amb un enorme badall d’un terrible olor a peix s’incorporen i es queden amb una majestuosa posició que de ben segur és la que els hi dóna nom. Estan expectants a veure que és el que aquests humans volen d’ells, i en veure que només són objecte d’unes fotografies, un cop mes, retornen a la seva càlida i confortable postura. No els molestem més i marxem.

La costa de Catalins és plena de cales i badies, de llacs salats i entrants de mar que formen petits fiords. És una zona on la civilització ha sabut mantenir-se al marge i no interferir en la vida dels seus primers habitants. L’home i la bestia conviuen amb una aparent harmonia, cadascú al seu lloc i tenint molt clar que res ni ningú preval sobre l’un o l’altre. Segur que aquests dos posts sobre el Pacífic us desperten ganes d’anar-hi. Estigueu atents a les ofertes de vols barats que cada dia podeu trobar i… que comenci la vostra aventura.

 

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Tot el que et faltava saber sobre el Pacífic Sud”

1

Ens fas sentir les emocions del moment i reviure-ls

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio