Ecoturisme, Illes i costa, relats de viatges, viatges

Tot el que has de saber sobre el Pacífic Sud

By , on 18 de desembre de 2008

La immensitat dels mars i dels oceans fan pensar en viatges llunyans plens d’aventures, en travessies que et porten a creuar l’horitzó. La idea d’un espai immens creuat per vents i tempestes mareja la imaginació i fa sentir-te petit, molt petit… El Pacífic sud guarda totes aquestes emocions i les mostra en desertes i salvatges platges, en escarpades costes. És un somiar constant, no serveix de res pessigar-te, no en podràs escapar… Si hi pots viatjar aprofitant algun dels vols econòmics a llocs tan exòtics no ho deixis perdre, valdrà la pena.
 
Nova Zelanda és el país, que proporcionalment amb les seves dimensions, alberga més parcs nacionals i reserves nacionals del món. Alguns d’aquests paratges reben visites diàries i no poden escapar de la mirada curiosa del turista, però altres quan el dia s’escurça i el fred arriba resten pràcticament solitaris, continuant amb el seu ritme vital de natura i fauna salvatge.

[ad]

Catalins, denominada reserva natural protegida, a la costa sud-est de la illa del sud, entre les ciutats d’Invercagill i Dunedin és un d’aquests llocs on quan el turista marxa recobra tot el seu indòmit caràcter salvatge i natural.
 
Iniciem la ruta des de Queenstown, ens separen uns 250 km de la costa est. Comencem aviat, ens espera un dia llarg.

La gran quantitat de platges, cales i raconets obliga a fer una mínima organització. Així doncs, començarem per Nugget Point i anirem baixant passant per Cannibal Bay, Surat Bay i Curat Bay.
El camí cap a Nugget point es la primera finestra per a poder contemplar el Pacífic que fa frontera fins arran de costa amb verds i fèrtils turons poblats per ovelles i arbres de fulla perenne que donen un joc interessant de colors quan la vista ho barreja amb el blau profund d’aquest bast oceà. Es un mar gran i indomesticable amb un espai immens per on si balancegen gegantesques onades que estallen furioses contra la costa com si estiguessin reclamant part del seu territori. És un mar que mai descansa, que no coneix el repòs ni la calma.
 
Arribem a Nugget Point acompanyats d’un temps d’hivern, el cel completament cobert de núvols grisos i amenaçadors ja ens adverteix que pot ploure i el vent que bufa del sud fa que caminem compungits, guardant tota mica de calor corporal.

Nugget Point és un escarpat cap de costa on hi descansa un vell far encara en ús, i als seus peus s´hi troba una cala amb una platja de pedres grosses a on a partir de les 3 de la tarda s’hi poden veure els pingüins de ull groc que tornen del mar desprès d’un matí de pesca. Són uns animals tremendament porucs i aparentment “patosos”, si bé un cop fora de l’aigua s’enfilen muntanya amunt amb una facilitat abromadora per amagar-se entre els arbustos on hi han fet el niu. És tot un espectacle per a l’ull humà, acostumat només a veure fauna salvatge en estat captiu o tant sols a través de la pantalla de la televisió. Curiosa és també la reacció que fem els humans quan veiem coses que només en sabíem de la seva existència per llibres o boques alienes, és llavors quan potser comencem a entendre que el mon no es nomes nostre, que ens sembla que el controlem però que per sort, encara hi ha qui viu segons el seu instint, lluny de regles imposades i horaris establerts.

… Continuarà…

 

 

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tot el que has de saber sobre el Pacífic Sud”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio