viatges

Els castells de conte d’Alemanya

El més conegut és el castell de Neuschwanstein
By , on 23 de febrer de 2012

La ruta dels castells d’Alemanya pot ser una bona opció per passar les vacances. Podràs conèixer a través de les magnífiques fortaleses una part de la història d’aquest país del centre d’Europa. Com que Alemanya te un gran nombre de castells, nosaltres t’hem volgut fer una selecció d’aquells edificis que ens recorden a un conte de fades per la seva treballada arquitectura i, en alguns casos, també amaguen un conte.

Castell de Neuschwanstein

Castell de Neuschwanstein

Haurem d’agafar les maletes fins a Baviera per visitar l’icònic castell de Neuschwanstein. Aquest castell alemany no és pas d’origen medieval sinó que va ser construït per encàrrec el rei boig Lluís II de Baviera al segle XIX ja que estava obsessionat amb els contes de fades. Precisament, es va agafar el castell de Neuschwanstein com a model per construir el castell rosa que presideix tots els parcs temàtics de Disneyland. Però d’on va treure la inspiració? Doncs del castell Hohenschwangau, que data del segle XII, que va ser reconstruït pel pare del rei boig.

Un altre castell que hagués enamorat a Lluís II de Baviera és el castell de Marksbug, situat en lo alt d’una muntanya sobre la ciutat de Braubach. Utilitzat més com una fortalesa que com a residència dels reis, Marksbug ha estat reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat. I això?  Marksbug és l’únic castell medieval del Rin Mig que no ha estat mai destruït, per tant, podem contemplar el castell sense gairebé original!

Ubicat sobre una illeta de roca en mig del riu Mosela es troba el castell d’Eltz. La seva construcció es remunta al segle XII i, 33 generacions després, es la residència dels descendents família que va manar construir-lo. Un altre castell lligat al llinatge d’una família noble és el castell de Hohenzollern està a tan sols 50 kilòmetres de Stuttgart i guarda relació amb la família Hohenzollern, que va governar Prússia i Brandenburg fins al segle XX. El seu punt més alt està a 855 metres! Tot i que l’actual castell alemany no és pas l’autèntic, sinó que podrem visitar una reconstrucció realitzada al segle XIX.

Deixem pel final el castell de Schwerin, actualment més un palau que no pas un castell ja que es van derruir les seves parts defensives. Aquesta edificació situada a la ciutat de mateix nom va ser antany residència de ducs per ser ara la seu del Parlament de Mecklenburg-Pomerania Occidental. El seu aspecte ha anat evolucionant des del segle XVI quan fou un castell amb un aspecte esplendorós fins a l’actual palau bellament ornamentat.

Imatge| Nite Dan – Enjoypixel a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els castells de conte d’Alemanya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio