viatges

Els preus i l’opinió d’altres viatgers, els elements més considerats pels turistes rurals

Un 72% dels turistes és estalviador
By , on 6 de abril de 2016

tractor

El preu i les opinions dels altres viatgers són els elements més importants a considerar pels turistes rurals, segons informe de l’Observatori del Turisme Rural elaborat per Escapadarural. L’estudi revela que el prototip de turista rural és ‘estalviador’, aquell pel qual el preu és el més important en les seves consultes online prèvies al viatge i que correspon a un 72,2% dels viatgers que busquen allotjar-se fora de les ciutats.

Si bé la majoria dels turistes rurals tenen el preu com a element més important a l’hora de decidir-se per un o altre allotjament, també existeix un client pel qual les opinions d’altres turistes rurals són molt importants a l’hora de fer plans. A aquests últims l’estudi els denomina ‘prosumers’, usant un terme que identifica als consumidors les decisions dels quals es basen en les opinions de tercers. En total, un 44,8% dels enquestats ha assenyalat la importància d’aquestes opinions en l’organització del seu viatge.

D’aquesta manera, es contemplen les diverses formes de consumir turisme rural des del moment en què es prepara l’escapada. D’una banda, el ‘prosumer’ està més arrelat a l’entorn i les cerques digitals per planificar el seu viatge; fins al punt que un 60,6% d’aquests viatgers està predisposat a organitzar la seva escapada de forma online a través d’un dispositiu mòbil o tablet, mentre que solament un 56,9% dels estalviadors ho han assenyalat.

Per contra, els viatgers rurals de tipus estalviadors es caracteritzen per tenir un perfil més tradicional en la preparació de les seves vacances rurals i trien el telèfon com a canal més habitual per a la reserva (43,7%), en un percentatge 4 punts superior a l’assenyalat pels ‘prosumers’. Així mateix, els ‘prosumers’ es confirmen com una tipologia de consumidors que comparteixen la seva experiència i un 68,5% així ho indica, la qual cosa suposa deu punts més que els estalviadors.

Sortir menys i més a prop

Els viatgers amb perfil d’estalviadors practiquen turisme rural amb menor freqüència, ja que la majoria s’escapa una vegada a l’any (43,2%), mentre que un 46,7% dels ‘prosumers’ ho fa entre 2 o 3 vegades a l’any. D’aquesta forma, aquelles persones que acostumen a triar l’allotjament en funció de les opinions d’altres usuaris i es desenvolupen en un entorn digital per fer les reserves són qui més vegades s’escapen fora de la ciutat.

Segons han destacat els responsables de l’estudi, d’acord amb una filosofia d’estada associada a una despesa més ajustada,un 46% dels estalviadors tria la seva pròpia comunitat autònoma per fer turisme rural, superant en 3 punts als ‘prosumers’ qui es decanten una mica més per fer una escapada fora de la seva autonomia. Aquests últims, en canvi, porten la davantera en les escapades a altres territoris (54,4%), opció per la qual es decanten només el 52,3% dels estalviadors.

Finalment, l’estudi revela que una vegada en destinació les dues tipologies de turistes rurals també presenten diferències. Els estalviadors gasten una mitjana de 41 euros per persona al dia i els ‘prosumers’ ascendeixen a 45 euros. Una petita diferència que, si tenim en compte que ens segons tipus de turisme es produeix dos o tres vegades a l’any de forma habitual, s’accentua.

Imatge: tmcsparron

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els preus i l’opinió d’altres viatgers, els elements més considerats pels turistes rurals”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio