Festivals de música, Països, viatges

Festa popular en l’Altiplà per a la Mare Terra

By , on 13 de octubre de 2007
Pachamama

Ritual, celebració, tribut… festa popular. Així, sense importar la denominació que cadascun vulgui donar-li, és com milers d’homes i dones de diferents edats, s’uneixen per a un mateix fi: retre homenatge a la Pachamama, la creença mitològica incaica més popular d’aquests temps.

Argentina, Bolívia, Perú. Per tot l’altiplà, per tota la Puna. Les ofrenes per a la Mare Terra mai deixen d’estar presents, sobretot en temps de començar sembres i collites. El poble venera, la Pachamama brinda aliments.

Són molts els llocs on es realitzen aquests rituals, però gairebé tots mantenen el mateix estil de cerimònia, que comença a preparar-se 15 dies abans. Tot en aquell moment és alegria, felicitat, esperança i veneració.

Per a aquells turistes curiosos o amb ganes de formar part d’aquesta celebració, cadascuna de les zones desenvolupa un calendari d’activitats. D’aquesta forma, els visitants podran gaudir d’una processó acompanyada per bandes de sikuris o visitar alguna casa familiar per compartir la festa amb la gent del municipi.

És cert que hem deixat fora molts aspectes interessants d’aquesta gran festa popular, però per més paraules que utilitzem, gens es compara amb les sensacions generades al presenciar aquesta particular experiència que es desenvolupa durant tot el mes d’agost en honor a la nostra volguda Mare Terra.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Festa popular en l’Altiplà per a la Mare Terra”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio