Ciutats, Guies per a viatjar, viatges

Gènova, ciutat viatjera

By , on 4 de octubre de 2007
Gènova

Gènova és una ciutat emparentada des de fa segles amb els viatjes marítims. Va nèixer com una petita aldea a la vora del mar de Ligúria com a conseqüència del comerç entre mercaders fenicis pel Mediterrani, i ja al segle III a.C. va convertir-se en un important port mercantil dels romans. Quan l’Imperi Romà va caure, Gènoca va perdre part de la seva importància fins que el segle XII van construir una important flota marítima que rivalitzava amb la mateixa Venècia. Segles després, al XVI, era tanta la seva riquesa que al seu port arribaven gran part del metalls preciosos procedents d’Amèrica.

Actualment, gran part dels edificis burgesos d’aquesta ciutat provenen d’aquells segles, com per exemple, la mansió d’Andrea Doria, almirant genovés que va servir sota les ordres del Papa; o com el Palau Rosso, avui dia, museu: o el Palau de San Giorgio; o, sobre tot, el Palau Ducal a la Plaza de Ferrari, potser el més important dels monuments de la ciutat.

La Via Garibaldi arreplega tot aquest conjunt representatiu d’aquella societat mercantil, però juntament amb ella, hi ha una bona col·lecció d’esglèsies dignes de visitar, com la de Santa Maria di Castello, o sobre tot, la Catedral de Sant Llorenç, construïda el segle XII en estil gòtic, però amb l’afegit dels seus campanaris del segle XV. De San Andrea només queda el claustre, els arcs d’aquest, i un pou central. Aquest claustre es troba al costat de la casa natal de Cristòfor Colom, el genovés més famós, nascut aquí l’any 1461.

També al costat de la casa natal de Cristòfor Colom ens trobem amb la Porta di Sant Andrea, o porta soprana, construïda l’any 1155 i protegida per dos altes torres.

Per últim, i ja per concluir amb aquest passeig històric per Gènova, no podem deixar de visitar el seu port. El que tanta fama li va donar i el va encumbrar com una de les repúbliques més poderoses del Mediterrani.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Gènova, ciutat viatjera”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio