viatges

Imserso garanteix els viatges per aquesta temporada i lamenta la demora

Els problemes amb l’adjudicació han retardat els viatges
By , on 30 de octubre de 2015

imserso

Els viatges per a gent gran organitzada per Imserso estan garantits per aquesta temporada 2015-2016, tot i que s’ha anunciat una adaptació del calendari de viatges ja que actualment està en procés d’adjudicació del contracte per a la seva gestió. Des de Imserso han lamentat “tots els inconvenients” que aquesta situació està ocasionant als beneficiaris, als treballadors i a les empreses del sector.

Els tràmits per a l’adjudicació del contracte es van iniciar amb “la suficient antelació, amb absoluta normalitat, notificant-se la primera resolució d’adjudicació el 21 de juliol del 2015”, defensa en un comunicat l’organisme. Segons el Imserso, si el 26 d’octubre els licitadors del programa, després de la nova adjudicació del contracte, no han presentat recurs, la temporada de viatges nacionals s’iniciarà de “forma immediata” a pesar dels retards que hagi pogut ocasionar.

El Imserso està posant tots els mitjans al seu abast per resoldre al més aviat possible aquesta situació.

L’organisme depenent del Ministeri de Sanitat insisteix en que s’està treballant amb tots els mitjans disponibles per aconseguir la resolució d’aquesta situació i recorda que el programa de Turisme dirigit a persones majors per a aquesta temporada i següents ha estat aprovat pel Consell de Ministres. Els responsables del programa de viatges per a gent gran insisteixen en que hi ha “pressupost suficient” per a l’engegada del programa aquesta temporada.

Per una altra banda, el retard en la posada en marxa dels viatges preocupa al sector turístic nacional. Un dels organismes que s’ha manifestat al respecte és la patronal hotelera de Benidorm (Hosbec) preveu que 2.000 ocupacions directes i indirectes a la zona turística de Benidorm es veuran compromesos pel retard en l’engegada del programa de viatges per a jubilats del Imserso, ja que els establiments que es dediquen de forma “intensiva” a aquest col•lectiu en temporada baixa tancaran en el tram final d’octubre per aquest motiu.

Més de 900.000 places per viatjar

El nou programa de Turisme Social per a Persones Majors i Manteniment de l’Ocupació en Zones Turístiques per a les temporades 2015-2016 i 2016-2017 comptarà amb un total de 938.000 places (41.334 més que en anteriors edicions), i participaran més de 300 establiments hotelers de tota Espanya. D’aquesta forma, els majors podran realitzar les seves vacances per Espanya a uns preus molt competitius, a l’hora que es beneficia el sector turístic nacional.

El termini per presentar les sol•licituds per a participar en l’adjudicació dels viatges per a aquesta temporada 2014-2015 es va tancar el 5 de juny. No obstant això, el termini de presentació estarà obert fins a l’1 de desembre per a aquelles persones que no haguessin formulat al seu moment la sol•licitud, si ben aquestes seran solament per cobrir les possibles vacants entre els acreditats dins del termini inicial.

Les persones majors que hagin presentat les seves sol•licituds en el temps establert rebran als seus domicilis, com en anys anteriors, les cartes d’acreditació amb indicació de la data en la qual podran apropar-se a les agències per reservar el seu viatge turístic nacional de Imserso. De moment, caldrà esperar una mica més per començar amb el calendari de viatges disponibles però des d’Imserso es recorda que s’està treballant tant ràpid com és possible per reprendre l’activitat.

Un procés d’adjudicació accidentat

La resolució d’adjudicació a Mundosenior (Falcó Viatgis i Barceló Viatgis) va ser recorreguda per Mundiplan (Iberia, Alsa, IAG7 i Gowaii) davant el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, que ho va estimar parcialment i va ordenar revisar el procés. El passat 7 d’octubre, després dels tràmits oportuns, el Imserso va dictar una nova resolució d’adjudicació per repartir els tres lots entre *Mundiplan, al que adjudica el lot de Canàries i Balears, i Mundosenior, que gestionaria els lots de costa peninsular i turisme interior.

El valor estimat del contracte és d’1.200 milions d’euros, dividit en tres lots: zones de costa peninsular (335,4 milions d’euros), lot 1; turisme en costa insular 240,1 milions d’euros, lot 2 i turisme d’interior i d’intercanvi internacional 86,5 milions d’euros. Els dos licitadors tenen un termini de 15 dies hàbils per poder interposar un recurs davant el citat tribunal, que finalitza el proper 26 d’octubre. Des de undosenior no es descarta qualsevol acció, fins i tot judicial.

L’Institut de Majors i Serveis Socials recorda que la garantia legal d’interposar recurs contra les resolucions de l’Administració per part de les empreses licitadores és “una opció i un dret” a exercir per aquestes per a la defensa dels seus interessos, corresponent a l’Administració realitzar les actuacions que la normativa estableix per al seu degut compliment.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Imserso garanteix els viatges per aquesta temporada i lamenta la demora”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio