Ciutats, Escapa't!, Guies per a viatjar, viatges

Jardins del Tivoli en Copenhague: un parc d’atraccions amb molta història

By , on 8 de agost de 2007

Tivoli

Copenhague és, sens dubte, la ciutat amb més encant i història de Dinamarca. El que més sorpren d’ella és la seva capacitat per compaginar present i passat. És considerada una ciutat moderna que no ha perdut l’encant d’allò clàssic, ja que està plagada de punts històrics d’incalculabre bellesa.

Són molts i variats els indrets que podem visitar a la inicialment denominada Badia dels Mercaders. En aquesta ocasió us presentarem la seva principal atracció turística, molt apreciada pels danessos: els jardins del Tivoli. Es tracta d’un parc d’atraccions amb unes característiques molt pecul·liars. Quan hi vagis,no esperis trobar, ni molt menys, el típic parc temàtic. Per què? Continua llegint i ho descobriràs.

Has de saber que quan trepitgis per primera vegada l’entrada principal del parc estaràs al mateix lloc on fa ni més ni menys que 164 anys una família del segle XIX es disponia a fer exactament el mateix que tu: passar un dia de diversió i relax. No és realment increïble? I és que el Tivoli és un dels parcs d’atraccions més antics del món, feta construir en un Copenhague envoltat de foses i inmers en una monarquia absoluta.

Els jardins han resistit el pas del temps mantenint-se fins arribar a la moderna Dinamarca del segle XXI amb la pecul·liaritat de que, avui dia, presenta l’aspecte d’un parc d’atraccions tradicional amb tot l’encant que aixo suposa.

Situats enmig de la ciutat, al costat de la Plaça de l’Ajuntament i l’Estació Central, rep la visita de més de quatre milions de persones l’any. Les seves atraccions i els seus atractius són de tota mena. Podem submergir-nos en la mitologia nòrdica amb el Castell de Valhalla, tornar a sentir-nos nens amb els contes de Hans Christian Andersen a través de les maletes volants o el Den flyv Kuffer o obtenir una meravellosa vista de la ciutat pujats a la nòria. Existeixen més atraccions per escollir i una gran varietat de locals on menjar, beure i relaxar-nos.

Com a curiositat històrica podem contar-te que el lema amb el que es va construir el parc va ser: quan el poble es diverteix, no pensa en la política. Evidentment, 160 anys després, no hi ha molts visitants que pensin en això durant la seva estància al parc. En els jardins del Tivoli només hi ha espai per a passar-ho be. A què és un indret temptador? Que ho disfrutis si tens la sort de conèixer-lo.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Jardins del Tivoli en Copenhague: un parc d’atraccions amb molta història”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio